Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Primavera stapt in groot zee- robotica project

Capelle ad Ijssel, april 2004 - Primavera is aan een uniek avontuur begonnen. Het "robotica" zeilschip RoboSail, geheel voorzien van zelflerende systemen, vaart binnenkort de beruchte Petit Bateau race. Aan boord bevinden zich revolutionaire technieken met voorspellende analyse capaciteiten. Het omvangrijke project om de RoboSail zeilgereed af te leveren, wordt geheel ondersteund door Primavera projectkennis- en software.

De inspanningen van Primavera zijn erop gericht om de planning van het omvangrijke project inzichtelijk en efficiënt te maken. De resultaten van het onderzoek dat hiermee wordt verricht zijn van groot belang. Projectmanagers kunnen in de toekomst met meer snelheid, efficiency en een hogere graad van rendement hun projecten in kaart brengen. Aan boord van het schip wordt gewerkt met zelflerende en analyserende systemen. Door de ontwikkeling van repeterende gebeurtenissen te onderwerpen aan computerlogica, ontstaan voorspellende resultaten die leiden tot een voorzienigheid in advisering, uitvoering en concretisering van projecten. Projectmanagers gaan hierdoor "slimmer" werken.

PrimaVera begeleidt nu de eerste doelstelling van RoboSail. Die is het starten van de Petit Bateau Race die in juli wordt gevaren. De wedstrijdeisen zijn streng. Zo is ook de projectsoftware van PrimaVera die de wedstrijdeisen, en de bouw- en ontwikkelingsprioriteiten nu in een duidelijke greep heeft. Voor 2005 staat de zelflerende zeilboot gepland bij de STAR, de grootste single- hand zeilrace ter wereld. Daarvan vertrekken dit jaar de vijftig- en zestigvoeters. De kleinere schepen doen de wedstrijd in 2005. RoboSail is één van de betere uit de klasse voor kleinere schepen en de verwachtingen voor de zeilrace van volgend jaar zijn dan ook hoog gespannen.

Zelflerende- en adviserende systemen zullen grote impact hebben op menselijke besluitvormingsprocessen. Nu eerst aan boord van een zeilschip, waar dergelijke processen cruciaal zijn. Ook in planningsprocessen waar inzicht moet zijn op lopende en komende obstakels, uitdagingen en kansen, zullen dergelijke systemen van grote waarde worden. Nooit eerder werd er op het gebied van projectmanagement zo'n grote investering gedaan in vernieuwing en innovatie.

Informatie:

Quasar Group:
Ton Plekkenpol (06 54 905 302)

Primavera Nederland levert en ondersteunt sinds 1985 de gehele softwarelijn van Primavera Systems Inc., de marktleider op het gebied van projectmanagement software. Primavera's innovatieve oplossingen helpen bedrijven en organisaties bij het succesvol managen van projecten, programma's en bedrijfsmiddelen. Primavera Nederland heeft ervaring in verschillende branches, zoals engineering & constructie, overheidsinstellingen, financiële dienstverlening, industrie, informatie- en communicatietechnologie, petrochemie, research & development en zakelijke dienstverlening. De softwareproducten die Primavera Nederland levert zijn o.a. Primavera Enterprise® suite en Primavera Project Planner® (P3®). Daarnaast levert Primavera Nederland ook een tal van diensten, waaronder trainingen,consultancy, detachering en support.

--einde persbericht--

---- --