Politie Flevoland

Acht inbrekers aangehouden

Zeewolde 12-05-2004 - Na een onderzoek van twee maanden heeft de politie vorige week acht personen aangehouden, die verantwoordelijk zijn voor 22 inbraken en diefstallen in Zeewolde. Alle verdachten zijn afkomstig uit Utrecht. Vier van hen zitten nog in voorarrest, in afwachting van nader onderzoek.

In zestien van de 22 zaken ging het om inbraken in vakantiehuisjes. Verder waren de aangehouden verdachten betrokken bij vijf auto-inbraken en de diefstal van een fiets. In samenwerking met de gemeente Zeewolde en twee andere regiokorpsen startte de politie eind februari een onderzoek naar de inbraken.

Na inventarisatie van de aangiftes surveilleerden agenten zowel in uniform als in burger op diverse plekken en kregen de eigenaren van de vakantiehuisjes preventieadviezen tegen inbraken. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen drie verdachten van inbraken in vakantiehuisjes elders in het land werden aangehouden. Zij konden ook in verband gebracht worden met de inbraken in Zeewolde. Wanneer de verdachten zich voor justitie moeten verantwoorden, is nog niet bekend.