Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 12-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Ruzie

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei kregen enkele mannen het met elkaar aan de stok. Niemand wenste aangifte te doen.

Rond 02.45 uur bevonden een vijftal mannen zich in een horecagelegenheid aan de Kamperbinnenpoort. Een 22-jarige Amersfoorter dacht dat een 24-jarige plaatsgenoot iets in zijn bier had gedaan en duwde hem met zijn hoofd tegen de muur, waardoor hij een hoofdwond opliep. De 24-jarige man verdedigde zichzelf en pakte daarbij de hand van de 22-jarige man beet. Daarbij brak hij de middelvinger van de 22-jarige man. Vervolgens gingen de anderen er zich ook mee bemoeien.

Gewaarschuwde politiemensen gingen ter plaatse, maar de rust bleek inmiddels te zijn weergekeerd. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen. De 22-jarige man zou op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gaan.

Onder invloed

HOOGLAND - In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.00 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de weg rijden. Zij gaven de bestuurder, een 52-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, op de Bunschoterstraat een stopteken. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 565 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Schennispleger

AMERSFOORT Op dinsdag 11 mei werd een man aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een man zich voor het raam van zijn eigen woning in het Soesterkwartier aan het bevredigen was. Tevens meldde de getuige dat de verdachte hetzelfde feit op zondag 9 mei ook al had gepleegd. Politiemensen gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 36-jarige man, in de betreffende woning aan. Hij is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel teveel op

LEUSDEN In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond middernacht belde een automobilist naar de politie. Hij meldde dat hij achter een automobilist reed, waarvan hij het sterke vermoeden had dat hij zwaar onder invloed verkeerde. De getuige bleef zijn positie doorgeven en politiemensen konden zodoende de verdachte op de Doornseweg aan de kant zetten. De bestuurder, een 42-jarige man uit Maurik, bleek inderdaad veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 685 ug/l, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Maurikker is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieling

AMERSFOORT Op dinsdag 11 mei werd een man aangehouden voor vernieling van een bushokje.

Rond 18.15 uur zag een getuige dat een man op een bushalte aan de Moreestraat tegen het bushokje schopte en daarbij een ruit vernielde. Vervolgens fietste de verdachte weg. De getuige belde de politie en gaf het signalement van de verdachte door.

Middels onderzoek wisten politiemensen te achterhalen dat de verdachte een 32-jarige man uit Amersfoort was. Hij werd even later in de nabijheid van zijn woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Plakkers aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 11 mei werden twee mannen op het illegaal plakken van posters betrapt.

Rond 15.30 uur zagen toezichthouders dat twee mannen op de Utrechtsestraat illegaal posters aan het plakken waren. Zij hielden de mannen staande en verzochten de komst van de politie.

Politiemensen zagen dat de mannen op enkele muren posters hadden geplakt. Zij waren nog in het bezit van ruim dertig posters en ruim twintig pamfletten. De posters en pamfletten waren blauw van kleur en hadden de opdruk: Stars by phone. De verdachten, mannen van 18 en 42 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, deden afstand van de posters en pamfletten. Zij kregen een bekeuring voor het illegaal plakken.

Gordelcontrole

WOUDENBERG Op dinsdag 11 mei heeft de politie van 11.30 uur tot 13.15 uur een gordelcontrole gehouden op de Maarsbergseweg. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring van 45,- voor het niet dragen van de autogordel en één van 140,- voor het niet handenvrij bellen.

Autokraker betrapt

AMERSFOORT Op dinsdag 11 mei werd een autokraker aangehouden door een automobilist.

Rond 13.20 uur leverde een 37-jarige man uit Amersfoort met zijn bestelauto enkele goederen af op de Appelmarkt. Toen hij bij zijn auto terugkwam, zag hij dat een man in zijn auto zat en dat hij zijn laptop in zijn handen had. De laptop zat echter met een staaldraad verankerd aan het chassis van de auto, waardoor de verdachte hem niet loskreeg. De verdachte vluchtte zonder buit uit de auto en de 37-jarige man wist hem aan te houden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig. Beiden vielen tegen een terrasscherm, waardoor de ruit van het scherm het begaf. Met de hulp van omstanders wist de Amersfoorter de verdachte onder controle te krijgen.

De verdachte, een 31-jarige man uit Amersfoort, werd even later overgedragen aan de politie. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.