Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 12 mei 2004

* VROUW NEERGESTOKEN DOOR EX
ROTTERDAM - Dinsdagavond werd rond tien voor negen een 38-jarige Rotterdamse in haar woning neergestoken door haar ex-man. De man, die de vrouw na hun scheiding lastig bleef vallen, stak haar diverse malen in haar lichaam. Zij raakte hierdoor levensgevaarlijk gewond. Hun negenjarig dochtertje was getuige van het drama. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum en daar direct geopereerd. Het dochtertje werd opgevangen door familieleden. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in naar de verdachte en de toedracht van dit misdrijf.


* OOGLETSEL DOOR WEGSPRINGENDE CILINDER
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmiddag raakte een 25-jarige inwoner van Dordrecht tijdens werkzaamheden aan een auto gewond aan zijn oog en neus. Het slachtoffer, dat werkzaam was als monteur, was bezig met het vervangen van een cilinder van de airco. Tijdens deze handeling klapte de cilinder uit zijn bescherming en verwondde de monteur. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelde een nader onderzoek in.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort voor één uur hielden politiemensen middels een speciale aanhoudingsprocedure op de Mathenesserdijk drie inzittenden van een personenwagen aan, waarbij een 28-jarige man in Tilburg in het bezit bleek van een geladen vuurwapen. Naast de Tilburger werden een 27-jarige Schiedammer en een even oude Rotterdammer aangehouden.
Het drietal was dinsdagavond in Schiedam betrokken geweest bij een bedreiging met een vuurwapen. Aan de hand van het kenteken zagen politiemensen de auto op de Nieuwe Binnenweg rijden, waarna de drie inzittenden op de Mathenesserdijk uit de auto werden gehaald. De 28-jarige Tilburger, die naast het vuurwapen ook in het bezit was van harddrugs, stond tevens gesignaleerd omdat hij niet van verlof was teruggekeerd in een penitentiaire inrichting. Samen met de beide andere mannen werd hij voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* HUISELIJK GEWELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 34-jarige vrouw, afkomstig uit Capelle, liep dinsdagmiddag rond half drie hoofdletsel op toen zij door haar man diverse keren op haar hoofd werd geslagen. De 40-jarige man kreeg onenigheid met de vrouw over het sofinummer van hun kind, waarna de man zijn vrouw tientallen keren op haar hoofd sloeg. De vrouw werd met hoofdletsel overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk en Statenweg. Tussen zeven uur en kwart voor negen werd gecontroleerd op de Westzeedijk. Hier namen 45 van de 1351 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur. Op de Statenweg, waar tussen zeven en negen uur 's morgens en tussen kwart over twee en drie uur werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar in totaal 174 van de 2230 passerende automobilisten. Hoogst gemeten overtreding bedroeg hier 100 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan.


* VROUW OP HOOFD GESLAGEN, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 29-jarige en 21-jarige Rotterdammer zijn dinsdagmiddag door de politie van het district Feijenoord-Ridderster gearresteerd. Ze worden verdacht van poging zware mishandeling en/of betrokkenheid daarbij. Dinsdagmiddag, rond kwart over vier, staken een 44-jarige Rotterdammer en zijn 18-jarige dochter de Putsebocht over. Tijdens het oversteken werden ze bijna van de weg gereden door een scooter. De man zei hier iets van waarop de bestuurder van de tweewieler stopte. Hij begon te schreeuwen en de vrouw uit te schelden. Zijn passagier, een 21-jarige Rotterdammer, pakte een ijzeren kettingslot en gaf dat aan hem. De overstekende vrouw werd bang en vluchtte weg. De scooterbestuurder liep haar achterna en raakte haar vermoedelijk met de ketting op haar achterhoofd. Twee politiemensen waren snel ter plaatse. Ze hielden zowel de bestuurder als zijn passagier aan. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De vrouw is voor behandeling naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid (Zuiderziekenhuis) gebracht.


* POLITIEMENSEN SCHIETEN OP OP HEN MET AUTO INRIJDENDE MAN

ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond vijf uur werd op de Pieter de Hooghweg een 28-jarige Rotterdammer aangehouden, die na een achtervolging in zijn auto op politiemensen inreed. Daarbij werd door de politiemensen gericht op de man geschoten, die daarbij knieletsel opliep en tegen een aantal geparkeerdstaande auto's aanreed.
De 28-jarige Rotterdammer had kort tevoren in de Grondherenstraat een twintigjarige man en een achttienjarige vrouw (beiden uit Rotterdam) onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van hun handtelefoons, enkele tientallen euro's en wat bolletjes cocaïne. Het tweetal had de harddrugs op de Kruiskade bij een dealer gekocht en vroeg aan de op de Kruiskade in zijn auto zittende man of hij hen een lift wilde geven naar Rotterdam-Zuid. Tijdens de rit stopte de 28-jarige Rotterdammer in de Grondherenstraat, beroofde daar zijn beide lifters, die vervolgens uit de auto werden gezet, en ging er vandoor. De beide slachtoffers spraken even later de bemanning van een surveillance-auto aan en meldden hen de beroving, waarna naar de betrokken auto werd uitgekeken. De auto met de 28-jarige Rotterdammer achter het stuur werd daarna gesignaleerd bij het verlaten van de Maastunnel. Op de Pieter de Hoochweg reed de man in op politiemensen, waarbij op hem werd geschoten. Nadat het slachtoffer in een ziekenhuis was behandeld aan verwondingen aan zijn knie werd hij overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. De Rijksrecherche zal een onderzoek naar het schietincident instellen.