Gemeente Enschede

Bouwplannen inzien via het Digitaal Loket


Enschede, 12-05-2004

Via het Digitaal Loket van de gemeente Enschede kunnen vanaf heden bouwplannen worden ingezien.

Als een inwoner van Enschede gaat verbouwen is daar meestal een bouwvergunning van de gemeente voor nodig. Bouwvergunningen moeten onder meer voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de Woningwet.

Voor een aantal bouwwerken is dus geen bouwvergunning nodig. Wel moet u daarbij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Alle andere (ver)bouwplannen moeten worden voorgelegd aan de gemeente. Deze toetst ze dan vooraf op een aantal door de wet voorgeschreven punten. Sommige (kleinere) bouwwerken doorlopen een 'lichte' bouwvergunningprocedure en ondergaan daarbij een minder uitgebreide toets dan bouwwerken die aan een 'reguliere' bouwvergunningprocedure worden onderworpen.

Via het digitale loket kunnen de volgende onderdelen ingezien worden: het adres, een omschrijving, een situatietekening, de status, het kenmerk en de datum van indiening. Helaas zijn de bouwtekeningen nog niet digitaal beschikbaar. De bouwplannen zijn tot 6 weken na beschikking in te zien. Daarna worden ze uit dit systeem verwijderd.

Het Digitaal loket werd in 2003 193.880 keer bezocht en er werden in 2003 2665 verhuizingen via het Digitaal Loket doorgegeven.

Het Digitaal Loket van de gemeente Enschede is te bereiken via www.loket.enschede.nl en via de gemeentelijke website www.enschede.nl onder Digitale Loketten.

---

Gepubliceerd op 12-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar