TIE Holding NV

TIE: OMZET EN NETTOWINST GESTEGEN IN TWEEDE KWARTAAL

woensdag, 12 mei, 2004

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratie softwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij haar resultaten bekend over het 2e kwartaal van het huidige boekjaar (1 oktober 2003 t/m 30 september 2004). De netto winst in dit kwartaal bedraagt EUR 327.000, een forse stijging ten opzichte van de EUR 122.000 in het 1e kwartaal. In dezelfde periode in het vorige boekjaar bedroeg het netto verlies nog EUR 1,8 miljoen. De omzet in het 2e kwartaal bedraagt EUR 2,1 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van het 1e kwartaal. Als er echter rekening mee wordt gehouden dat de omzet van TIE Belgium deels was geconsolideerd in de cijfers over het 1e kwartaal, maar niet meer in het 2e kwartaal, vertoont de omzet een autonome groei van meer dan 6%.

Doorgaande lijn

De netto winst per aandeel in het 2e kwartaal komt uit op EUR 0,02, in de vergelijkbare periode vorig jaar was dat nog een verlies van EUR 0,10. De netto winst in het afgelopen kwartaal exclusief buitengewone kosten bedraagt EUR 86.000. De totale kosten in het 2e kwartaal bedragen EUR 1,6 miljoen (2003: EUR 4,3 miljoen). Een verdere verlaging ten opzichte van de EUR 1,8 miljoen in het voorgaande kwartaal. Dit bevestigt de doorgaande lijn van de positieve effecten als gevolg van de reorganisatie eind vorig jaar.

Eigen Vermogen & Financiële positie

Het Eigen Vermogen aan het eind van het vorige boekjaar bedroeg EUR
-8,5 miljoen. Aan het eind van het 2e kwartaal is dit al verbeterd met EUR 5,2 miljoen tot EUR -3,3 miljoen. Deze aanzienlijke verbetering is het resultaat van de netto winst, aandelenemissies en het omzetten van de schuldenlast van EUR 2,5 miljoen naar een convertible bond voor 5 miljoen nieuwe aandelen. Deze sanering werd oorspronkelijk persoonlijk gedaan door de heer G. Tóth, CEO van De Vries Robbé Groep, maar is inmiddels overgedragen aan De Vries Robbé Groep zelf, waarmee dit bedrijf dus een strategische investering heeft gedaan in TIE. In de eerste twee kwartalen heeft de onderneming haar kaspositie versterkt met EUR 590.000 uit haar lopende activiteiten. Deze middelen werden samen met de inkomsten uit de aandelenemissies gebruikt om lange-termijn verplichtingen voortijdig af te lossen. De kaspositie aan het eind van het 2e kwartaal bedraagt EUR 0,9 miljoen. TIE voorziet dat zij vanaf 1 juli a.s. schuldenvrij is na de laatste betaling aan Berkshire Investments uit de verkoop van TIE Belgium. Deze transactie werd afgerond in november 2003. TIE Belgium blijft het exclusieve verkoopkanaal van TIE-software in België & Luxemburg en zal bovendien blijven opereren onder de naam TIE Belgium. De schuldpositie van TIE is sterk verbeterd. De lange-termijn verplichtingen waren aan het begin van dit jaar nog EUR 3,5 miljoen, maar zijn nu gereduceerd tot nul. De kortlopende verplichtingen zijn met EUR 1,9 miljoen gereduceerd van EUR 5,7 miljoen naar EUR 3,8 miljoen.

Vooruitzichten

Sinds het begin van het huidige boekjaar heeft de onderneming een aanzienlijke vooruitgang geboekt. De operationele kosten zijn fors verlaagd en het merendeel van de schuldenlast wordt omgezet in aandelen. Dankzij enkele emissies van aandelen en convertible bonds, heeft TIE nu bijna de gehele schuldenlast vroegtijdig afbetaald. In de markt waar TIE actief is, signaleert de onderneming bovendien een groeiende vraag naar haar software-producten. De nieuwe generatie software-producten voor B2B-integratie, die vorig jaar werd gelanceerd, wordt goed ontvangen in de markt. TIE is een van de weinige bedrijven in de wereld die een nieuwe generatie software op de markt heeft gebracht, gebaseerd op de meest moderne technologie. TIE ziet de marktomstandigheden langzaam verbeteren, zowel in de VS als in Europa. Dit is een voorwaarde voor de autonome groei van de onderneming. Het management bevestigt hierbij haar eerder gedane uitspraak dat TIE dit boekjaar zal afsluiten met een netto winst.

Dick Raman, CEO van TIE: In de afgelopen zes maanden, hebben we TIE weer op de juiste koers weten te krijgen. We maken netto winst, zijn zo goed als schuldenvrij en hebben goede vooruitzichten. We zullen voorzichtig investeren in de operationele efficiency van de onderneming om klaar te zijn voor groei in het volgende boekjaar.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.