Dienstenbond CNV

Reorganisatie en principe-akkoord CAO 2004
12-05-2004

Het is de hoogste tijd u te informeren over de belangenbehartiging in het kader van de komende reorganisatie bij T-Systems. Verder moet nog gestemd worden over de CAO 2004. Met betrekking tot uw belangenbehartiging heeft inmiddels een personele verandering plaatsgevonden. Uw belangen worden vanaf nu behartigd door Carmen Scheuneman. U kunt mij bereiken op het districtskantoor te Eindhoven, tel.(040)2116674.

Principeakkoord CAO 2004
U had nog een stemming tegoed over het resultaat van de CAO-onderhandelingen. Ik kan het principeakkoord nu pas voorleggen, omdat de definitieve tekst niet eerder beschikbaar was. Partijen zijn het uiteindelijk eens geworden de CAO zonder veel wijziging voort te zetten. Voor de loonparagraaf (punt 2) had werkgever aanvankelijk op de nullijn ingezet en de bonden op een éénmalige uitkering van 1,5%. Het onderwerp arbeidsgeschiktheid (punt 3) wordt bij de volgende CAO definitief geregeld. Punt 4 is een aardigheidje voor vakbondsleden (vrije keuze). Diverse voorgestelde "verslechteringen" hebben we tegen gehouden (zoals demotieregeling, schrappen extra flexdagen oudere medewerkers). In de context van deze tijd is dit CAO onderhandelingsresultaat alleszinds aanvaardbaar en daarom leggen wij het positief aan u voor.

Stemmen kan ook per e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl

U kunt uw stem uitbrengen tot uiterlijk 13 mei 2004.

Reorganisatie
Zoals u weet heeft de directie een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad over een voornemen tot reorganisatie. U bent hierover deels door directie en OR geïnformeerd. We hebben directie en OR nadrukkelijk aangesproken op hun verantwoordelijkheid de medewerkers te informeren. Inmiddels is dat door een mail van Jan Wisse gebeurd. Deze mail laat nog veel onduidelijk. Ondanks de spanning die dat met zich meebrengt is het van belang om niet nu al aan te geven wie getroffen wordt door deze reorganisatie en wie niet. Graag komen wij op voor de belangen van al onze leden bij T systems. Het is T Systems die aankondigt dat men gaat reorganiseren en niet de OR of de vakbonden. Wij zullen zorgvuldig te werk gaan.

Uiteraard willen we juist nu opkomen voor de belangen van onze leden. Het gaat dan vooral om het opvangen van de sociale gevolgen. Waar het gaat om het beoordelen van nut en noodzaak van de reorganisatie heeft de OR het wettelijk primaat. Afstemming met de OR heeft opgeleverd, dat de vakbonden de onderhandelingen over een sociaal plan voor hun rekening nemen. Daarbij zullen vakbonden en OR elkaar op de hoogte houden van de voortgang. Uiteindelijk heeft u als vakbondslid de laatste stem over een goed sociaal plan voor T- Systems.

Het heeft even moeite gekost om het voor elkaar te krijgen, maar we zijn door de directie uitgenodigd voor overleg over een sociaal plan op vrijdag 14 mei aanstaande in Heerlen. Ik houd u op de hoogte.