Politie IJsselland

Dagrapport Pers Zwolle
Dinsdag11-mei-2004 07:00 uur tot woensdag12-mei-2004 06:59 uur
Piket 038 4963891 Wim Rabelink


Kluis bij manege gestolen

Zwolle - Inbrekers hebben van maandag op dinsdag een inbraak gepleegd bij een manege aan de Hollewandsweg. De daders kwamen via een deurruit binnen en hebben een ingemetselde kluis uitgebroken en deze meegenomen. Gezien het gewicht moeten de daders met meerdere personen zijn geweest.
Getuigen die de afgelopen tijd vreemde personen in en om de manege gezien hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie.
(04-055456)


Inbraak in een bouwkeet

Zwolle - Bij een inbraak in een bouwkeet aan de Verhulststraat werden van maandag op dinsdag twee gasmeters en een luchtmeter gestolen. De keet was afgesloten met een slot dat door de daders werd vernield. De buit heeft een waarde van E 1200,-. Ook ondernam men een poging tot inbraak bij een tweede bouwkeet. Zo te zien is daarbij niets ontvreemd.
(04-055428)


Opzet Politiekeurmerk wekt internationale belangstelling

Delegatie van politie uit Parijs, Krakau en Guetersloh op bezoek bij politie IJsselland

Zwolle - In het kader van een EU project ontvangt de politie IJsselland woensdag en donderdag vertegenwoordigers van de politie/gendarmerie uit Parijs, Krakau in Polen, Guetersloh uit Nord Rhein Westfalen en Bergheim.
Bij het gezelschap sluiten ook een Duitse architect en de directeur van het Europees Centrum voor Criminaliteitspreventie uit Munster aan.

Men komt naar Nederland vanwege interesse voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Het programma bestaat o.a.s uit:
o Een bezoek aan een slotenfabriek in Veenendaal
o SHR in Wageningen, waar een inbraakproef wordt gedaan op een voordeur. (13/5)
o Bezoek aan een aantal locaties in IJsselland, waar PKVW gerealiseerd is, zoals de Schildersbuurt en de Botlekwijk in Zwolle en de Maten in Kampen.
o Kennismaking met 'Politiekeurmerk bedrijven'.

Nederland in Europa is zeer vooruitstrevend wat betreft testen van gevelelementen en het veilig bouwen.
Verder heeft het gezelschap belangstelling voor de publiek private samenwerkingsvormen van de politie. Zij maken kennis met zgn. politiekeurmerk bedrijven en laten zich informeren over de raakvlakken van commercie en veiligheid.

Voor de media zijn er 2 momenten dat zij de delegaties kunnen treffen.
A. Tijdens de rondleiding woensdag 12 mei omstreeks 19.30 uur in de Schilderswijjk
B Tijdens de gesprekken met de politiekeurmerk bedrijven op donderdag 13 mei omstreeks 19.00 uur bij de fa. van Buuren aan de Lichterweg 29 in Zwolle.


Nadere informatie bij

A. Vaarkamp
regiocoördinatie woning- en voertuigcriminaliteit
038-4963897 / 06-20443089


---- --