Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 12 mei 2004 nieuw! klik hier: Publicaties - 12 mei 2004 nieuw! Brunssum zoekt mensen voor koninklijk lintje nieuw! Commissievergaderingen
nieuw! Werkzaamheden kabel-TV Brunssum nieuw! Gezocht: leden voor de nieuw! Unieke koetsiersroute in Brunssum nieuw! Raadsvergadering van 27 april 2004
VERKEER/VERVOER: VEILIGHEID:
nieuw! 30-kilometer zone bij Emmastaete U vindt veilig wonen belangrijk?
nieuw! Eggeplein voetgangersdomein Brunssum wordt veiliger nieuw! Parkeerschijfzone in Maastrichterstraat Gemeente Brunssum gaat strenger handhaven
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Kleikoelen Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge
nieuw! Verlengen parkeerduur in de Iepenstraat Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord
Verkeershinder in de wijk Rozengaard
Herinrichting kruispunt Sweelinckstraat DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK:
Parkeerverbod Fazantlaan Nieuwe raadsgriffier
Gehandicaptenparkeerplaatsen Lindeplein Dualisme in de Verkeersspreekuur Inspreekuur voor burgers
BOUWEN IN BRUNSSUM: STEDELIJKE VERNIEUWING IN BRUNSSUM: Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit 250 zorgwoningen in Brunssum nieuw! Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit Stedelijke vernieuwing in Brunssum-Noord
Nieuwe Woningwet Bouw zorgcomplex Emma gestart
Bouwen zonder vergunning?
Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig?
De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning
Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Vul uw bouwaanvraag goed in!

---

30-kilometer zone bij Emmastaete

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de nieuwe weg bij het voorterrein van Emmastaete, het nieuwe zorgcentrum op het Emmaterrein, aan te wijzen als 30 km/uur-straat. Tevens wordt de weg ingericht als eenrichtingsweg.

Voor de gehele weg gaat een parkeerschijfzone gelden (parkeren uitsluitend in de vakken langs een blauwe lijn met gebruik van een parkeerschijf). Nabij de ingang worden tevens ten behoeve van gehandicapte bezoekers een tweetal algemene
gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoon 527 86 23.

Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (12 mei 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---

Eggeplein voetgangersdomein

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum heeft besloten om het Eggeplein aan te wijzen als voetgangersdomein.

Sinds de herinrichting van het Eggeplein wordt dit plein veelvuldig door fietsers, bromfietsers en auto's bereden. Omdat het Eggeplein een verblijfs- en recreatieve functie heeft, ontstaan hierdoor onveilige situaties. Ook kunnen, door een onjuist gebruik, vernielingen aan het plein ontstaan.
Door het gehele Eggeplein aan te wijzen als voetgangersdomein wordt de veiligheid van de gebruikers van het plein verbeterd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoon 527 86 23.

Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (12 mei 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---

Parkeerschijfzone in Maastrichterstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders wil de parkeerhaven voor het pand Maastrichterstraat 15 (drie parkeervakken) inrichten als parkeerschijfzone (blauwe zone). Dat betekent dat hier tussen 12.00 en 24.00 uur alleen nog maar geparkeerd kan worden met gebruikmaking van een parkeerschijf, met een maximale parkeertijd van 1 uur.

De aanleiding voor dit voornemen is een verzoek van de aldaar gevestigde ondernemer om de bereikbaarheid van zijn pand te waarborgen. Door het inrichten van een parkeerschijfzone wordt voorzien in betere parkeermogelijkheden voor bezoekers.

Inzage
Het concept-verkeersbesluit ligt voor eenieder ter inzage in de periode van 12 mei tot en met 9 juni 2004 in kamer 603 van het Bestuurscentrum. In deze periode kunt u zienswijzen ten aanzien van het plan kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de gemeente Brunssum, telefoonnummer: (045) 527 86 23 of 527 85 81.

---

Commissievergaderingen

In week 21 worden commissievergaderingen gehouden ter voorbereiding op de raadsvergadering van dinsdag 1 juni en dinsdag 8 juni 2004.

Let op: de onderstaande agenda's zijn nog onder voorbehoud!

Maandag 17 mei: Ruimte & Techniek.
Op de agenda:

- voorstel nieuwbouw Romboutscollege;

- voorstel wegsleepverordening;

- initiatiefvoorstel PvdA-fractie over het 'hondenbeleid'.

Dinsdag 18 mei: Burgerzaken.
Op de agenda:

- voorstel GGD-begroting 2005

- voorstel bestuurlijke schaalvergroting/fusie openbaar onderwijs.

Woensdag 19 mei: Middelen.
Op de agenda:

- voorstel 'Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Brunssum';
- vaststelling verordening op basis van de Tijdelijke referendumwet;
- Ontwerpbegroting 2005 en de Algemene beleidskaders 2005-2008 van de GHOR Zuid-Limburg (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen & Rampen);

- voorstel verhoging tarieventabel, behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2004;

- Financieel Jaarverslag 2003 en de Ontwerpbegroting 2005 Regionale Brandweer Zuid-Limburg;

- voorstel synthese Bestuurskrachtmonitor-Visiedocument: 'Een adequate planning & control-cyclus';

- voorstel instemming met Beleidsplan 2004 Parkstad Limburg en vaststelling van de jaar-, cafetaria- en overlegagenda.

De bijeenkomsten worden gehouden in het Bestuurscentrum en beginnen om 19.00 uur.
De vergaderingen zijn openbaar en belanghebbenden zijn van harte welkom. Wilt u het woord voeren over een te behandelen onderwerp, dan dient u dit tijdig bij de aanvang van de vergadering kenbaar te maken aan de voorzitter van de commissie.

---

Brunssum zoekt mensen voor koninklijk lintje

De gemeente Brunssum is op zoek naar mensen die in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding.

In Brunssum worden ieder jaar verschillende inwoners onderscheiden voor hun verdiensten. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen deze blijk van waardering krijgen en is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de koninklijke onderscheidingen in 2005. Om mensen te kunnen voordragen, is de gemeente echter afhankelijk van suggesties en ideeën van haar inwoners. Die weten immers het beste wie zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap.

Kent u iemand?
Kent u iemand in uw omgeving die volgens u een lintje verdient, dan wil de gemeente dat graag weten. Voor informatie over de precieze procedure kunt u bellen met mevrouw Marianne van den Oever, telefoon 527 85 51. De aanvragen voor een koninklijke onderscheiding 2005 moeten wel vóór 1 augustus 2004 bij de gemeente zijn ingediend. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 25 mei 2004.