Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 12-05-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Onder invloed op boot

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een schipper aangehouden die onder invloed zijn vaartuig bestuurde. De politie werd gewaarschuwd nadat een 33-jarige schipper een brugwachter had uitgescholden bij de Noordersluis. Agenten troffen de Utrechtse schipper aan en hij werd gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 305 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep na tip

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een hennepplantage aangetroffen na een binnengekomen tip. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een hennepplantage aan de Bemuurde Weerd WZ op punt geoogst te worden. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de woning de hennepplantage aan. In totaal werden 360 oogstrijpe planten aangetroffen die een straatwaarde vertegenwoordigen van 54000 euro. In de woning trof de politie ook een aantal zakjes verdovende middelen aan.De 23-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerstoezicht

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een verkeerscontrole gehouden op de Sartreweg. In totaal werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. Foutief parkeren, rijden zonder gordel en het te koop aanbieden van autos op de weg.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.40 uur werd een 13-jarige fietser uit Utrecht aangereden op de Amsterdamsestraatweg. De fietser liep door deze aanrijdingen enkele schaafwonden op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De veroorzaker reed door. De politie stelde een onderzoek in en kon later een 40-jarige automobilist uit Vianen aanhouden.

Vechtende mannen

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen aan het vechten waren in een woning aan de Grevelingenstraat. De mannen, in de leeftijd van 39 en 43 afkomstig uit Utrecht, waren al vechtend naar buiten gelopen en renden een nabijgelegen huisartsenpraktijk in. Het aanwezige personeel kon hier de mannen vasthouden tot de komst van de politie. De mannen, die onder invloed waren van alcohol en verdovende middelen, werden vervoerd naar het ziekenhuis. Gezien de verwondingen is de 39-jarige man opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog onbekend waarom ruzie is ontstaan. De 43-jarig jarige man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Te snel

UTRECHT - Dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur hield de politie op de Rijnkade een snelheidscontrole. Van de 810 voertuigen die de radarwagen passeerden, overschreden maar liefst 253 bestuurders de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur, dit betrof een automobilist die de parkeergarage kwam uitrijden.