Ingezonden persbericht


Brocade levert nieuwe switch-modules voor IBM eServer BladeCenter

Tilburg, 12 mei 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. levert nieuwe SAN Switch Modules voor het IBM eServer BladeCenter. De door Brocade ontwikkelde modules is een hoogwaardige 16-poorts fabric switch die de geavanceerde SAN-mogelijkheden van Brocade naadloos integreert met het IBM eServer BladeCenter.

"Doordat op BladeCenter gebaseerde computing steeds meer geaccepteerd wordt binnen bedrijfsomgevingen, willen veel klanten dat we de complete SAN-mogelijkheden van Brocade in onze BladeCenter-oplossing integreren", zegt Jeff Benck, Vice-President IBM eServer BladeCenter. "Door onze succesvolle samenwerking met Brocade in dit snelgroeiende segment uit te breiden, kunnen we een innovatief platform leveren, dat niet alleen de IT-omgevingen vereenvoudigt, maar ook en de kracht van on demand computing versterkt door embedded storage-netwerken."

Door de ondersteuning voor SAN-connectiviteit biedt het IBM eServer BladeCenter voortaan server- en storage-connectiviteit binnen een architectuur die ontworpen is voor efficiënt gebruik van ruimte en hoge beschikbaarheid. Het BladeCenter biedt tevens de flexibiliteit om zo nodig extra componenten toe te voegen. Blade-servers - onafhankelijke servers met eigen processors, geheugen, besturingssysteem, applicaties en HBG - kunnen eenvoudig in een chassis geplaatst worden en aan de hoge-beschikbaarheid-midplane van IBM gekoppeld worden. Hierdoor kunnen ze stroom, ventilatie, netwerkswitches en randapparatuur delen. IBM eServer BladeCenter biedt enorme flexibiliteit en zorgt ervoor dat datacenterbeheerders operationele zaken, zoals ruimtegebrek, beheerbaarheid, schaalbaarheid, capaciteit, prestaties, koeling en stroomtoevoer, effectief kunnen beheren.

"Het aantal geleverde blade-servers groeide in 2003 met 372% naar bijna 185.000 stuks. Dat is 3,4% van het totale aantal geleverde servers", aldus Vernon Turner, Vice-President Global Enterprise Server Solutions van de IDC Group. "We verwachten dat dit aantal in 2007 zal groeien tot 25% van het totale aantal geleverde servers. De ingebouwde fibre channel switch-module voor eServer BladeCenter van Brocade biedt IBM-klanten een kosteneffectieve oplossing voor grotere I/O-flexibiliteit en interconnectieopties die aansluiten op de unieke belastingseisen."

De eerste Brocade-switch in deze serie is een instapmodel dat de fabrics van twee switches verbindt en zeer geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de Brocade Entry SAN Switch Module kunnen kleinere bedrijven on demand groeien en zo hun zakelijke behoeften invullen. De Brocade Enterprise SAN Switch Module biedt volledige SAN fabric-ondersteuning voor grote Storage Area Networks (SAN's) en kan fabrics verbinden tot 239 switches. Elk van de 16-poort blade-modules kan aan elk IBM eServer BladeCenter worden toegevoegd. Dit biedt connectiviteit tussen maximaal 14 server blades en externe opslagapparatuur. De modules gebruiken een vierde- generatie custom chip (ASIC) voor de ondersteuning van geavanceerde switch-mogelijkheden, inclusief Brocade ISL Trunking, Advanced Performance Monitoring, Advanced Security en hot code-activering. Verder zijn de modules volledig compatibel met de huidige geïnstalleerde IBM TotalStorage SAN-switches (wereldwijd meer dan 500.000 poorten), het IBM SAN Switch Management Framework en Brocade Fabric Manager.

De Brocade Enterprise- en Brocade Entry SAN Switch-modules voor IBM eServer BladeCenter zijn vanaf juni 2004 verkrijgbaar.