Gemeente Breda

Persberichten

12-05-2004

Renovatie verkeerslichten kruispunt Nieuwe Haagdijk - Tramsingel

De gemeente wil deze zomer de verkeersregelinstallatie (VRI) op het kruispunt Nieuwe Haagdijk Tramsingel renoveren. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor een krediet beschikbaar van 130.000,- . De renovatie van deze VRI is opgenomen in het Programma vervanging verkeersregelinstallaties 2003, dat is goedgekeurd door de gemeenteraad.

De verkeersregelinstallatie dateert uit 1988 en regelt het verkeer op het kruispunt Nieuwe Haagdijk met de Tramsingel. De installatie regelt uitsluitend overdag. In de nachtelijke uren staat de regeling op knipperen. Er gelden dan de gewone voorrangsregels.Een aantal reserveonderdelen van het verkeersregeltoestel is niet meer beschikbaar. Goed onderhoud is moeilijk en de kans op niet te repareren storingen is aanwezig.

Renovatie
De verkeersregelinstallatie zal geheel gerenoveerd worden. Veel materialen die zijn vrijgekomen uit het project reconstructie Tilburgseweg, van de VRI Tilburgseweg op/afritten A27, zullen voor deze renovatie worden ingezet. Voor visueel gehandicapten komen er op alle voetgangersoversteken zogenaamde rateltikkers . Andere aanpassingen voor het kruispunt zijn: een bredere middengeleider op de brug tussen de Haagweg en de Nieuwe Haagdijk, een andere rijstrookindeling op de Nieuwe Haagdijk en een nieuwe belijning op de Tramsingel. Deze aanpassingen worden tegelijk met de renovatie uitgevoerd. Hierna is ook de voorrangssituatie gewijzigd, waarbij het verkeer op de Nieuwe Haagdijk en Haagweg voorrang moet verlenen aan het verkeer op de Tramsingel en Weerijssingel.

Breda, 12 mei 2004