FILMPARTNERS

FILMPARTNERS: met workflowsysteem naar tv, internet en mobiel

Met workflow-software van FilmPartners:
Direct op tv, internet
en mobiele telefoons

ComposeWare ook uitgebreid voor kleinere (ENG-)programma's

WEESP - Direct vanuit de tv-studio live op mobiele telefoon. Deze mogelijkheid is als splinternieuwe standaard-module ingebouwd in het workflow managementsysteem ComposeWare van de FilmPartners Group (Weesp). Met dit workflowpakket kunnen zeer grote hoeveelheden video-content worden opgeslagen en bewerkt (onbeperkt aantal uren). De nieuwe module voor het gerenommeerde en vooral stabiele softwarepakket is voor Nederlandse markt gepresenteerd op de Nationale AVManifestie in Hilversum.

Ook nieuw aan het programma is een uitbreiding van de mogelijkheden voor kleine(re) tv-programma's - studio en ENG. Het complete pakket van ComposeWare kan worden opgedeeld in onderdelen die per module worden geactiveerd. Dat betekent dat ComposeWare niet alleen als compleet pakket in licentie kan worden genomen, maar dat - bijvoorbeeld voor kleinere programma's waar geen behoefte is aan streams voor internet en mobiele telefoon - ook licenties worden uitgegeven per module. De gedifferentieerde prijsstelling van het complete pakket van ComposeWare of de losse modules is scherp.

De belangstelling voor ComposeWare is groot doordat workflow-systemen steeds belangrijker worden voor het relatief goedkoop produceren van TV-programma's. Daarnaast is (live) video op mobiele telefoons momenteel een 'hot item' voor alle content-eigenaren en zenders. ComposeWare is het enige workflow-systeem dat de mogelijkheid biedt (live)streams volledig te integreren in de output van het systeem.

In enkele Europese landen wordt de mobiele-telefoon-module geïnstalleerd in het bestaande en al lopende systeem van FilmPartners. Het programma BigBrother in Roemenië loopt op deze manier al live op mobiele telefoons.

Flexibel systeem verslaat concurrentie
met ervaring en multi-mogelijkheden

Waar andere en nieuwe workflow-systemen vooral blijven steken bij de standaard functies voor het opslaan en bewerken van video, is ComposeWare van FilmPartners al volledig afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media: televisie, internet en mobiele telefoon zijn modulair volledig met elkaar geïntegreerd.

Hiermee wordt niet alleen een enorme efficiëntie bereikt, maar vooral
- als gevolg van deze efficiëntie - een grote besparing in mankracht, tijd en geld. Vooral ook het feit dat de streams voor de mobiele telefoon als volwaardige module zijn geïntegreerd, zorgt er voor ComposeWare vergelijkbare systemen ver vooruit is.

Jarenlang 'bewezen'
Het softwareprogramma van FilmPartners is in de afgelopen jaren als een van de eerste workflow-pakketten over de hele wereld verkocht aan producenten, tv-zenders en commerciële instellingen. Door deze jarenlange ervaring is ComposeWare een van de meest uitgekristalliseerde en stabiele systemen op de wereld. Het heeft zich inmiddels al wereldwijd bewezen voordat andere - vaak duurdere - programma's langzaam de markt binnendruppelden.

De belangrijkste landen waar ComposeWare draait of draaide (ook onder de naam MetaCreator): Duitsland, Nederland, Noorwegen, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Bahrein, Libanon, Colombia, Mexico. Het programma loopt in de meeste landen al enkele jaren achter elkaar. Regelmatig krijgen de gebruikers nieuwe updates. Zoals nu de nieuwe module voor mobiele telefoons en de aanpassing voor kleinere programma's - ook ENG-gerelateerd.

Laptop-uitvoering
ComposeWare is - vaak in tegenstelling tot andere (bekende) merken - volledig 'tailor made': snel en zeer flexibel toe te passen op grote en kleinere tv-producties. Maar het programma kan vooral ook snel worden aangepast op de specifieke wensen met betrekking tot allerlei tv-programma's.

Het workflow-programma kan niet alleen worden toegepast op grote docu-soaps waarbij zo'n 10.000 tot 30.000 uur opslag nodig is, maar ook - door middel van een laptop-uitvoering - op relatief kleine locatie- en ENG-programma's. Alle opgeslagen informatie in de enorme digitale opslagbanken is binnen 1 seconde ophaalbaar.

De snelheid, de flexibiliteit en de grootte van het systeem maken het ook uitermate geschikt voor de opslag en verwerking van grote hoeveelheid nieuwsmateriaal. Per server kan circa 10.000 videomateriaal worden gebruikt. Voor BigBrother Duitsland zijn momenteel drie servers in gebruik - totaal 30.000 uur. Als het dit BB-huis een jaar blijft staan, dan groeit het aantal servers van 3 tot
4 of 5 servers die 40 tot 50.000 uur kunnen opslaan en verwerken.

Direct op tv, internet en mobieltje
Door de nieuwe module voor mobiele telefoons is het systeem nu volledig klaar voor de toekomst: met weinig inspanning en een grote besparing in tijd en geld levert het systeem een directe video-input voor televisie, internet en mobiele telefoons. Een voorbeeld: tijdens een docu-soap wordt de video-stream opgeslagen op de server, terwijl tegelijkertijd - zonder inspanning of tussenkomst van mankracht - een live-stream wordt geleverd voor een internet site en mobiele telefoons.

Terwijl de live-streams lopen, kunnen redacteuren en editors direct (voor)monteren voor latere uitzendingen en speciale downloads voor mobiele telefoons en internet-sites. Kortom: een compleet geïntegreerd systeem voor alle belangrijke digitale en tv-media-vormen tegelijk.

Hoge kwaliteit op lage bandbreedte
ComposeWare en de nieuwe module voor mobiele telefonie zijn uitgerust met de A-Stream-codec - een zelf ontwikkelde compressietechniek die is gebaseerd op militaire beelherkenningstechnieken. Door middel van de codec is FilmPartners in staat een hogere beeldkwaliteit dan andere systemen te realiseren op lage bandbreedtes.

Dat wil zeggen: een beter product en een veel hogere opslagcapaciteit (minder geheugen-gebruik). FilmPartners is momenteel de enige ter wereld die op 22kbps (GPRS) live-streams produceert van tv-programma's in een hoge beeldkwaliteit voor mobiele telefoons.

Beveiligingsindustrie
De software die oorspronkelijk is gebouwd voor televisie-doeleinden wordt mogelijk ook ingezet voor de beveiligingsindustrie in de USA. Met betrekking tot de A-Stream-codec is een contract ondertekend met Eagle Eye Systems voor het 'inbakken' van de stream-techniek in chips voor de beveiligingscamera's. Nu wordt ook aan applicaties gewerkt voor het ComposeWare-programma van A-Stream.

De security-industrie in de USA is zeer geïnteresseerd in de enorme opslag mogelijkheden van ComposeWare. Vooral voor analyses van videomateriaal met terugwerkende kracht denken de Amerikanen veel criminele acties en noodsituaties te kunnen analyseren.

Grootste BB-huis
FilmPartners heeft in de afgelopen drie maanden drie grote docu-soap-studio's tegelijk gebouwd in Duitsland (het grootste BB-huis van Europa), Noorwegen (technisch het meest moderne BB-huis van Europa) en Bahrein (als gevolg van een besluit van de koning het snelst weer gesloten BB-huis ter wereld). Tegelijkertijd zijn in deze maanden de bestaande docu-soap-studio's van FilmPartners in Athene (Griekenland) en Boekarest (Roemenië) gemoderniseerd en weer on-air gebracht. Al deze grote locatie-studio's draaien op het workflow-systeem ComposeWare van FilmPartners.

FilmPartners Group
A-Stream maakt deel uit van de FilmPartners Group (Alkmaar, Weesp, Keulen): FilmPartners International bv, FilmPartners Deutschland GmbH, A-Stream bv, SoftwareVision bv, Television Partners bv). FilmPartners bestaat 31 jaar.

In drie decennia heeft het bedrijf meegewerkt aan een ongekend groot aantal televisieprogramma's en commerciële producties in voornamelijk Nederland en Duitsland. Maar ook in veel andere Europese landen en in Noord- en Zuid-Amerika was/is de FilmPartners Group betrokken bij een groot aantal televisieproducties. Verder is de FilmPartners Group nog actief in het Midden-Oosten.

Meer informatie:
www.filmpartnersgroup.com (nieuwe media / ComposeWare / download brochure)
info@composeware.com
Foto: www.filmpartners.nl/fotoCW
Pieter Hornix (techniek): 0650 288125
Adri Siebum (sales): 0650 288111


12 mei 04 10:02