Politie Groningen

Persberichten woensdag 12 mei 2004

Provincie Groningen 12-05-2004 -

Groningen: man (26) aangehouden voor dreigen met messen De politie hield dinsdagavond op de Meeuwerderweg een 26-jarige man uit Groningen aan voor bedreiging met twee messen van een groepje jongeren op de Zuiderweg. Tot tweemaal toe bedreigde de man op de Zuiderweg om onduidelijke reden de jongeren. Hij fietste na het incident weg en kon op basis van het opgegeven signalement in de Oosterpoort worden aangehouden. Bij zijn fouillering bleek hij twee groot model messen bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Noordzeeweg werd dinsdagavond een 50-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op overbelading van zijn aanhanger. In de aanhanger bleek voor 1900 kilo aan klinkers te liggen terwijl 1200 kilo het maximum was voor de combinatie. De man kreeg een proces-verbaal. Op de Van Swietenlaan werd dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 413 passerende voertuigen reden er 29 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste overtreder 94 km per uur. Op de Diamantlaan werden dinsdagmiddag van
1131 voertuigen de snelheid gemeten. 82 reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 72 km per uur. Een bromfietscontrole werd dinsdagochtend op de Hereweg gehouden. Van de 28 gecontroleerde brom/snorfietsers kregen er 17 een of meerdere bonnen (totaal 24). Onder andere voor teveel vermogen (12), geen certificaat (3), geen verzekering (3).

Groningen: vrouw meldt zich na brandstichting
Een 29-jarige vrouw uit Groningen meldde zich dinsdagavond op het politiebureau aan de Rademarkt met de mededeling dat ze twee uur daarvoor een brandje had gesticht op het Bodenterrein. Daar bleek inderdaad een buitenbrandje gewoed te hebben die door de brandweer was geblust. De vrouw werd door een arts beoordeeld en opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Groningen: auto-inbreker opgepakt
Een autobezitter hield dinsdagavond een 34-jarige man uit Groningen aan die in zijn auto die geparkeerd stond in een parkeergarage aan het Hanzeplein. De auto-inbreker was druk bezig de auto van binnen te doorzoeken. Hij bleek het portierslot geforceerd te hebben. Met behulp van het beveiligingspersoneel werd de verdachte aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten voor nader verhoor en in verzekering gesteld.

Groningen: aanhouding voor huiselijk geweld
Meerdere getuigen belden dinsdagmiddag met de politie dat een
29-jarige man uit Groningen zijn 21-jarige vriendin had mishandeld. Het tweetal werd op de Kastanjelaan aangetroffen. De vrouw werd naar een huisartsenpost gebracht. Voor zware mishandeling en bedreiging werd de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

Groningen: bromfietser zwaar onder invloed
Een 28-jarige bromfietser uit Groningen werd dinsdagmiddag op de Aweg gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man viel op door zijn vreemde rijgedrag. Op het bureau blies hij een promillage van 2.5. verder bleek zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding