Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht 12-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Meisjes bekennen inbraak schuur

RHENEN De politie heeft twee 15-jarige meisjes aangehouden, die bekenden dat zij op 19 april aan de Valleiweg ingebroken hadden in een schuur.

Het tweetal werd door agenten opgespoord, omdat een getuige van de inbraak de signalementen van de meisjes had doorgegeven. Vorige week zag een agent een van de meisjes lopen, die aan het signalement voldeed. Zij werd vervolgens aan het politiebureau ontboden. Tegenover de politie bekende zij de inbraak en noemde de naam van de mede-verdachte. Ook dit meisje werd vervolgens aangehouden door de politie. Zij bekende eveneens. Het tweetal gaf toe gereedschap weggenomen te hebben. Dit verstopten zij in de omgeving, maar later was dit verdwenen.

Winkeldieven

VEENENDAAL Op dinsdag 11 mei werden twee personen op winkeldiefstal betrapt.

Rond 15.50 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage dat een man kennelijk op de uitkijk stond en dat een jongen enkele broeken uit de stellingen pakte en de winkel uitrende. De medewerker ging achter de verdachten aan en wist hen te achterhalen. De verdachten, een jongen van 16 en een man van 23 jaar en beiden afkomstig uit Heiloo, liepen met de medewerker terug naar de winkel. Zij bleken vier spijkerbroeken te hebben gestolen. Het tweetal werd even later aan de politie overgedragen.

Bij contact met politiemensen van Heiloo bleek dat de verdachten veelplegers waren. In overleg met Justitie is besloten dat de verdachten in Alkmaar aan een Officier van Justitie zullen worden voorgeleid.

Burenruzie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 11 mei liep een burenruzie uit op een vernieling.

Rond 15.35 uur kreeg de politie de melding van een bewoner van Wijk bij Duurstede (leeftijd onbekend) van onenigheid met een buurman. Ter plaatse bleek dat de Wijk bij Duursteder een grindtegel los tegen een garage had gezet en dat deze door een 58-jarige buurman van hem zou zijn vernield. Politiemensen spraken met beide partijen en de benadeelde gaf aan geen aangifte te willen doen. De 58-jarige buurman bleek behoorlijk wat alcohol te hebben genuttigd. Na bemiddeling vertrokken de politiemensen.

Rond 16.15 uur werd een ruit van de woning van de melder ingegooid. Daarbij zag hij dat de 58-jarige man bij hem in de tuin stond en hij gaf toe de ruit te hebben vernield. De politie werd weer gewaarschuwd en de 58-jarige verdachte werd aangehouden terzake vernieling. Vervolgens bleek dat de verdachte inderdaad veel te veel aan Bacchus had geofferd: onderweg naar het politiebureau en in het politiebureau kwam enkele malen een gedeelte van zijn maaginhoud naar buiten. Hij is ter ontnuchtering in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.