AutoRai

12-5-2004


1.000 Kia Picantos verkocht in één maand tijd

Niet voor niets sprak de Nederlandse importeur tijdens de introductie van de Kia Picanto in februari over een nieuw succesnummer van Kia. Nog amper een maand staat deze compacte nieuwkomer bij de dealer in de showroom of er zijn al 1.000 exemplaren van verkocht.

Kia verwacht er dit jaar in Nederland 3.500 af te zetten en voor volgend jaar is de verwachting 7.000 stuks. De Picanto is leverbaar vanaf 8.495,- .

De Kia Picanto is een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van het flink aan de weg timmerende Koreaanse merk. De compacte nieuweling is een winnende combinatie van opwindend en innovatief design, levendige prestaties, toonaangevende binnenruimte, een gunstig verbruik (1 op 20,4) en een zeer lage CO2-emissie (118 g/km). Tel daarbij de scherpe prijsstelling vanaf 8.495,- en het is duidelijk dat de verwachting van Kia om in Nederland 7.000 exemplaren van de Picanto per jaar te verkopen, beslist niet te hoog gegrepen is. Het is een aantal waarmee het model zich aan de top van het A-segment nestelt.

De moderne, pittige 1.0 en 1.1 benzinemotoren waarin de Picanto leverbaar is, zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Tegen meerprijs is de 1.1 benzinemotor ook leverbaar met een viertrapsautomaat. In 2005 wordt het Picanto-gamma uitgebreid met een dieselmotor.

Er valt te kiezen uit drie uitrustingsniveaus, te weten LX, LXE en EX. De LX-versie is standaard voorzien van onder meer bumpers en buitenspiegels in de carrosseriekleur, in hoogte verstelbare hoofdsteunen voor en achter, een bestuurdersairbag en gordelspanners. De LXE biedt bovenop de uitrusting van de LX ook standaard stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuur, een toerenteller, getint glas, elektrisch bedienbare ramen voor en centrale portiervergrendeling. De meest luxe versie is de EX die de Picanto compleet maakt met onder meer standaard metaalafwerking op de middenconsole, grille in carrosseriekleur, stootstrips in carrosseriekleur, mistlampen voor, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, passagiersairbag, ABS en EBD (elektronische remkrachtverdeling). Optioneel is een airconditioning op de EX-versie leverbaar.

Lekker Fel
is het thema van het nieuwe Kia-model. Centraal staat de oranje gekleurde Picanto, waarmee direct de nadruk wordt gelegd op de ruime keuze aan felle exterieur- en interieurkleuren. Op diverse wijzen treedt Kia naar buiten met haar communicatiecampagne. Zo was de Picanto onlangs te zien via Abris en Mupis door heel Nederland. Ook adverteert Kia volop met dit model in alle grote media en staat het model centraal in de eigen huis-aan-huis krant van Kia die over een week bij 6,4 miljoen huishoudens op de mat valt.

Met zijn uiterlijk, zijn ronduit pittige prestaties van de energieke motor en zijn verrassend ruime interieur behoort de Kia Picanto beslist tot de nieuwe generatie modellen van Kia. Net als de Sorento en de Cerato. De sedanversie van deze laatstgenoemde komt eveneens dit voorjaar op de markt, de vijfdeurs uitvoering volgt in september. In het najaar introduceert Kia nog de KM, een nieuwe SUV die als opvolger van de Sportage dient. Met de komst van een nieuw model in het B-segment in 2005 beschikt Kia dan over een jonge en complete lijn aantrekkelijke modellen.