Gemeente Apeldoorn

Uitreiking Gemeentelijke Erepenningaan aan mevrouw G. Kleiboer-de Heus

Mevrouw G. Kleiboer-de Heus ontvangt op dinsdag 11 mei uit handen van loco-burgemeester mevrouw M.S.G. Walma-Schreur een Gemeentelijke Erepenning.

De uitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de Stichting Vrijwillige hulpdienst De Kap, waarin mevrouw Kleiboer afscheid neemt als coördinator.

Mevrouw Kleiboer zet zich al 25 jaar in als vrijwilligster. Zij was ruim 15 jaar actief bij de Kruimelschaar, de voorloper van De Kap. Zo organiseerde zij onder andere inloopmiddagen voor bejaarden en eenzamen in het Pakhuis, een gebouw van De Kap. Ook hielp zij mensen thuis, onder andere moeders van kinderen die in de problemen waren gekomen, maar ook blinden, gehandicapten en ouderen. Tevens verzorgde zij activiteiten voor verzorgingshuizen en vervulde zij telefoondiensten in het Pakhuis.

Van 1982 tot 1987 werkte zij mee aan vakanties voor mensen die normaliter nooit op vakantie konden. Woodbrokers Centrum stelde hiervoor een huis in Barchem beschikbaar.

Vanaf 1988 is mevrouw Kleiboer de sleutelfiguur voor de wijk Apeldoorn Zuid. In deze positie heeft zij als taak het enthousiasmeren, stimuleren en begeleiden van vrijwilligers. Ook was zij betrokken bij het project van de gemeente contactpersonen in de buurt. Daarnaast stimuleerde zij het deelnemen aan en bezocht zij samen met de vrijwilligers educatieve bijeenkomsten en
deskundigheidsbevorderingsactiviteiten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12-mei-2004 11:07