HOGESCHOOL INHOLLAND


12 mei 2004

Beste website van Nederland voor Rotterdamse studenten

Rotterdam - Studenten van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam zijn als beste Nederlandse mini-onderneming geëindigd op de jaarlijkse webwedstrijd in Brussel. De studenten Management, Economie en Recht zijn begin mei met hun minionderneming Icarus Enterprise in de finale als tweede geëindigd. Met het behalen van de tweede plaats hebben de studenten met www.geurmat.nl de beste website van alle Nederlandse miniondernemingen. De wedstrijd waar miniondernemingen uit Duitsland, België en Nederland meededen werd uiteindelijk gewonnen door Belgische studenten.

Naast de titel 'beste onderneming van Nederland' heeft Icarus Enterprise M.O. ook een geldbedrag ontvangen van EUR 125,- Dit geld hebben de enthousiaste ondernemers natuurlijk in de onderneming gestoken. 'We hebben er hard aan gewerkt, maar hadden desondanks niet verwacht dat we als beste van Nederland werden verkozen. Zoiets hoop je natuurlijk wel, maar je durft er niet vanuit te gaan. Er deden veel mini-ondernemingen mee en de competitie was zwaar. Ik denk dat onze website er vooral uitspringt vanwege de gebruikersvriendelijkheid en dat onze site zowel aan klanten als aandeelhouders informatie geeft. Zo zal deze overwinning ook uitgebreid worden besproken op de website. Wanneer we weer in Nederland zijn, zullen we veel moeten doen om iedereen op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen van vandaag. Maar nu eerst uit eten, want ik denk dat we dat wel verdient hebben.' Aldus Martin de Jong, algemeen directeur en tevens de webdesigner van Icarus Enterprise M.O.

Icarus Enterprise M.O. bestaat uit zeven studenten uit het tweede jaar van de opleiding Management, Economie & Recht van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Mini-Ondernemingen Nederland biedt jaarlijks een groeiend aantal studenten in het beroepsonderwijs de mogelijkheid om gedurende een schooljaar zelf een onderneming te starten en te runnen. Miniondernemingen vormen niet alleen een goede voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap, maar zorgen er ook voor dat jongeren als ondernemende werknemers beter opgeleid en met de juiste werkmotivatie in het bedrijfsleven aan de slag kunnen. Het doel van dit project is om studenten kennis te laten maken met alle aspecten van een onderneming, zo ook het ontwerpen van een website. Hogeschool INHOLLAND vindt het belangrijk dat studenten tijdens hun opleiding ervaring opdoen met de praktijk.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of
06 54980998.

12 mei 04 11:15