Ingezonden persbericht


Persbericht

MASTERCARD GEEFT TRANSACTIEVERWERKING NIEUWE IMPULS MET ORACLE DATABASE EN ORACLE REAL APPLICATION CLUSTERS

MasterCard verwacht tot 20 miljoen transacties per uur te verwerken met nieuwe technologie

MasterCard, wereldwijde aanbieder van betaaloplossingen, heeft haar Europese hoofdkantoor in Brussel uitgerust met een Oracle Database met Partitioning en Oracle Real Application Clusters. De keuze voor Oracle is gemaakt nadat MasterCard vastgesteld had dat de database betere prestaties zou leveren dan IBM¹s DB2 voor de helft van de prijs van IBM. Op basis van de nieuwe technologie kan MasterCard¹s architectuur nu tot wel 20 miljoen transacties per uur verwerken, terwijl dat er voorheen negen tot elf miljoen waren.

MasterCard heeft besloten het mainframe te vervangen vanwege de hoge kosten en beperkte performance. Oracle Real Application Clusters bood de mogelijkheden die het bedrijf zocht op een uiterst schaalbaar platform dat pieken en dalen in de vraag op kan vangen. De keuze is bovendien op Oracle gevallen vanwege de goede prijs-prestatie verhouding in vergelijking met een groot aantal concurrenten. Sinds de implementatie heeft MasterCard helemaal geen downtime meer gehad en is voldaan aan de meest veeleisende service level agreements.

Met de Oracle technologie kan MasterCard een aantal belangrijke bedrijfsdoelstellingen realiseren. De organisatie wilde haar tarieven verlagen en zo aantrekkelijker worden voor klanten die internationale transacties uitvoeren. Met Oracle heeft MasterCard de benodigde prijsverlagingen kunnen doorvoeren en haar klantenbestand uitgebreid. Daarnaast heeft het bedrijf de periode die nodig is om nieuwe financiële berichten op te nemen, die bijvoorbeeld bij een terugvordering of het natrekken van een transactie gebruikt worden, aanzienlijk verkort. Bovendien is de tijd die het kost om nieuwe berichtsoorten te ontwikkelen teruggebracht van twee jaar tot slechts zes maanden.

"De Oracle Database biedt een betrouwbaar en flexibel platform dat extreem kostenefficiënt is. Het overtreft de eisen die we aanvankelijk gesteld hadden," aldus Peter Vandenboucke, Vice-President for Systems Development bij MasterCard. "Met het nieuwe platform kunnen we onze klanten een goedkoper aanbod doen en voldoen we gegarandeerd aan de bijzonder veeleisende service level agreements."

Over MasterCard International
MasterCard International is een wereldwijde aanbieder van betaaloplossingen die een breed pakket aan innovatieve diensten levert op het gebied van krediet, tegoeden, elektronisch betalen, zakelijke transacties en andere vormen van betalingsverkeer. MasterCard International beheert een reeks bekende en breed geaccepteerde merken van betaalkaarten, waaronder MasterCard, Maestro en Cirrus en levert diensten aan financiële instellingen, consumenten en bedrijven in meer dan 210 landen. Momenteel loopt de bekroonde reclamecampagne OEPriceless¹ in 96 landen en in 47 talen. Hiermee strekt MasterCard¹s naamsbekendheid zich wereldwijd uit. Meer informatie: www.mastercardinternational.com.

MasterCard Europe is de Europese vestiging van MasterCard International met hoofdkantoor in Europa. MasterCard Europe is actief in tientallen landen verdeeld in de administratieve regio¹s Noord, Centraal en Zuid. Dankzij een wijd netwerk van lokale kantoren bedient MasterCard haar klanten op hun manier en in hun eigen taal.

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.