Tiscali

eurovisie songfestival 2004 via tiscali op internet

Wereldwijde online samenwerking Tiscali en European Broadcasting Union

Utrecht, 12 mei 2004. Tiscali, het Europese internetcommunicatiebedrijf, zendt het Eurovisie Songfestival 2004 live en gratis uit via internet (www.tiscali.nl en www.eurovision.tv) Het populaire Eurovisie Songfestival brengt al sinds 1956 de verschillende culturen binnen Europa op één avond bij elkaar.

De afgelopen tijd heeft Tiscali een groot aantal muziekevenementen succesvol via het internet uitgezonden: concerten van U2 en Sting, de MTV Europe Music Awards en onlangs nog www.46664.com, het grootste webevent dat ooit gehouden is. Tiscali benadrukt met deze overeenkomst haar positie als ideale internetpartner voor het uitzenden (streamen) van topkwaliteit audio en video via het speciale Tiscali Content Delivery Network.

De overeenkomst met de European Broadcasting Union (EBU), wereldwijd de grootste professionele vereniging van nationale omroepen, houdt in dat Tiscali de semi-finale (vanavond) en de finale van het Eurovisie Songfestival op 15 mei aanstaande om 21.00 uur live uitzendt. In het Abdi Ipekci stadion in Istanbul worden 36 landen door hun nationale artiesten vertegenwoordigd. Ook zijn er optredens van grote namen uit de internationale muziekwereld zoals Céline Dion, Julio Iglesias, Cliff Richard, Udo Jürgens en Olivia Newton-John. ABBA fans krijgen de unieke mogelijkheid een nog niet eerder uitgezonden video van de beroemde Zweedse groep te bekijken, die online bij Tiscali in première gaat.

Internetgebruikers kunnen via www.tiscali.nl de twee uur durende semi-finale en de drie uur durende finale live bekijken. Ook worden er exclusieve backstage beelden via de site uitgezonden.

Over Tiscali
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company', biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijke doeleinden, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 december 2003 had Tiscali 7,8 miljoen actieve gebruikers waarvan 840.000 breedbandabonnees, een gestage groei. In de eerste maanden van 2004 werd het aantal van 1 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com



Tiscali