Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 mei 2004

Aanhouding wegens wapenbezit

Verdachte aangehouden na melding hij een pistool achter zijn broekriem had

Almelo

Op dinsdag 11 mei omstreeks 16.15 uur heeft de politie een 20-jarige Almeloër aangehouden in een opvanghuis. Personeel en medebewoners hadden gezien dat de verdachte een pistool achter zijn broekriem droeg. Zij waarschuwden de politie die de man daarop aanhield. De politie trof inderdaad een pistool aan, wat bij nader onderzoek een gas/alarmpistool bleek. Het pistool is in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-058366)

Frontale aanrijding met letsel

Auto neemt binnenbocht en komt in aanrijding met tegenligger

Rijssen

Op dinsdag 11 mei omstreeks13.45 uur vindt een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Burgemeester Knottenbeltlaan. Een 19-jarige automobilist uit Rijssen komt met zijn auto vanuit de richting Enterstraat. In een bocht naar links neemt hij de binnenbocht en komt daar frontaal in aanrijding met een tegenligger, een 23-jarige Rijssenaar. Deze 23-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 19-jarige is ongedeerd. Beide auto's zijn zo zwaar beschadigd dat de politie de kentekenbewijzen inneemt. Ook neemt zij het rijbewijs van de 19-jarige in, gezien de plaats op de weg en de vermoedelijke hoge snelheid. Later aan het bureau blijkt dat er in de auto van de 19-jarige nog drie personen hebben gezeten, die na de aanrijding zijn uitgestapt en weggelopen. Zij hebben alle drie lichte verwondingen opgelopen en zullen zich bij de politie melden om een verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-058251)

Aanrijding met letsel

Man gewond bij kopstaartaanrijding

Rijssen

Op dinsdag 11 mei omstreeks 16.38 uur vindt een Kopstaartaanrijding plaats op de afrit Rijssen/Goor van de A1. Een 26-jarige man uit Hellendoorn rijdt met zijn personenauto de afrit op en moet afremmen. De achter hem rijdende 44-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk remt eveneens. Een daarachter rijdende 53-jarige vrouw uit Geesteren (Ov) merkt dit te laat op en rijdt achter op de bestelauto van de 44-jarige, die daar weer tegen de auto van de 26-jarige botst. De 44-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de afrit tijdelijk afgezet en de opkomende file ter plaatse beveiligd Tegen de 53-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-058339)

Automobilisten onder invloed

Politie achtervolgt automobilist die reeks van overtredingen begaat

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op dinsdag 11 mei omstreeks 19.51 uur ziet de politiesurveillance een auto rijden op de Vinckenweg terwijl de automobilist diep onderuit gezakt achter het stuur zit. Zij keren de auto om de automobilist te controleren. Deze gaat er dan met hoge snelheid tussenuit. Na een korte achtervolging rijdt de verdachte zich klem in het hofje bij de Markgraven. Vervolgens vliegt hij zijn wagen uit en zet het op een lopen. De politie weet hem echter achter de woningen van de Hollandergraven aan te houden. Zij constateren alcoholgebruik bij de verdachte, een 22-jarige inwoner van Westerhaar-Vriezenveense Wijk. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,9 o/oo. Zij nemen de auto van de verdachte in beslag en reiken de verdachte een dagvaarding uit. Hij zal een proces-verbaal krijgen ter zake gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed, rijden tijdens ontzegging en zonder rijbewijs, auto niet verzekerd en niet APK gekeurd. (bps: 04-058365)

Vroomshoop

Op woensdag 12 mei omstreeks 01.46 uur controleert de politie op de Tonnendijk een 51-jarige automobilist uit Den Ham. Ook bij hem constateren ze alcoholgebruik, waarop ze de automobilist aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,08 o/oo. De verdachte krijgt hiervoor een transactie en een rijverbod van 4 uur. (bps: 04-058442)

Gevaarlijk rijgedrag

Bromfietser aangehouden wegens zeer verkeersgevaarlijk rijgedrag

Almelo

Op dinsdag 11 mei omstreeks 13.00 uur ziet de politie op de Maardijk een bromfietser met hoge snelheid voorbij flitsen. Zij achtervolgen de bromfietser die onmiddellijk de IJsduiker in rijdt. Vervolgens rijdt deze zonder zijn snelheid te verminderen vlak langs een drietal spelende kinderen en steekt tot tweemaal toe een kruising over zonder te remmen. Al met al zeer onverantwoord rijgedrag. Uiteindelijk lukt het de bromfietser, een 17-jarige Hengeloër op de Zwaan aan te houden. De bromfiets wordt voor onderzoek uit het verkeer genomen. De test op de rollerbank geeft een uitslag van 1,3 kW (0,5 kW toegestaan). Ook de geluidsproductie wordt gemeten en komt uit op 105 db(A) (97 db(A) toegestaan). Daarop is de uitlaat gedemonteerd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-058156)

Diefstal auto

Pick-up gestolen

Daarle

Op dinsdag 11 mei is tussen 18.00 en 21.15 uur een auto gestolen vanaf de Wierdenseweg. De auto, eigendom van een 72-jarige man uit Daarle,stond aan de straat geparkeerd. Het betreft een Pickup Nissan King Cab 2.5Di 4WD, kleur zwart en kenteken 08-BK-XJ. (bps: 04-058402)

Aanhouding wegens diefstallen

Verdachte winkeldiefstal buiten heterdaad aangehouden

Almelo

Op dinsdag 11 mei omstreeks 17.50 uur zien twee stadswachten een 34-jarige Almelose lopen over de Wierdensestraat. Het is hen bekend dat de vrouw kan worden aangehouden wegens diefstallen, waarop zij de politie inseinen. Deze houden de verdachte aan. Ze wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Grotestraat op 7 mei en van diefstal van geld uit kleedkamers bij een sportcomplex aan de Steffensweg op 27 april. Ze is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (bps: 04-056748/2376))

Tasjesroof

Vrouw beroofd van haar handtas

Rijssen

Op dinsdag 11 mei omstreeks 15.30 uur staat een 75-jarige Rijssense op de Bouwstraat ter hoogte van de boekwinkel, te praten met een haar onbekende vrouw. Deze laatste zit in een scootmobiel en vraagt haar de weg naar Otje van Potje. Op dat moment komt er een jonge vrouw aanfietsen en grijpt de tas van de 75-jarige. Daarbij sleurt ze de vrouw een eindje mee. De 75-jarige laat haar tas los om te voorkomen dat ze komt te vallen. Twee bouwvakkers, die aan de overzijde van de boekwinkel aan het werk zijn, rennen nog achter de verdachte aan, doch deze weet te ontkomen. Als de politie ter plaatse komt zijn de bouwvakkers en de vrouw op de scootmobiel al weer weg. De politie roept deze personen en eventuele andere getuigen dan ook op zich te melden. (bps: 04-058287)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --