Politie Zuid-Holland-Zuid

12/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-05-2004 - Persberichten District II

GEWOND
GORINCHEM- Een 17-jarige jongen uit Rijswijk is gewond geraakt. Op dinsdagmorgen 11 mei zat hij achterop de brommer van een andere 17-jarige jongen uit Rijswijk. De jongens reden over het kruispunt van de Nieuw Wolpherensedijk met de Ambonstraat over het fietspad (niet bestemd voor brommers). Toen de jongens wilden oversteken, kwam een 41-jarige automobilist uit Woudrichem aanrijden. Hij zag het tweetal over het hoofd. De jongens vielen. De bestuurder liep schaafwonden op. Zijn passagier werd per ambulance met schaafwonden en een linkeronderbeenfractuur overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De automobilist bleef ongedeerd.

AANHOUDINGEN WONINGINBRAAK
GORINCHEM Dinsdagavond 11 mei zijn twee mannen, een 28-jarige man uit Schiedam en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in Nieuw-Lekkerland op 4 mei jl. Bij deze inbraak werden onder andere een auto, telefoons en betaalpassen buitgemaakt. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

ONGELUK DOOR BLACK-OUT
GORINCHEM Een 63-jarige man uit Gorinchem heeft dinsdagmiddag 11 mei een aanrijding veroorzaakt doordat hij een black-out kreeg. De man reed op de rotonde Nieuwe Wollpherensedijk/Westwagenstraat toen hij door onbekende oorzaak een black-out kreeg en frontaal op de auto van een 21-jarige vrouw uit Leerdam reed. Ook de auto van een 34-jarige vrouw uit Gorinchem, die achter de 21-jarige reed, raakte betrokken bij het ongeval. Zowel de 21-jarige vrouw als de 63-jarige man zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.