1e persbericht van woensdag 12 mei 2004

Eindhoven 12-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Poging beroving

Een jongen van 16 uit Eindhoven is dinsdagavond rond 21.20 uur gewond geraakt nadat drie mannen probeerden hem van zijn mountainbike te beroven. De jongen fietste met zijn mountainbike op de Sint Romboutstraat. Drie mannen kwamen uit een bestelbusje, hielden het slachtoffer tegen en eisten zijn mountainbike. De jongen gaf zijn fiets niet af waarna hij enkele klappen kreeg met honkbalknuppels. Toen de jongen zijn fiets niet losliet stapten de mannen weer in het busje en vertrokken. De jongen liep kneuzingen op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Hennepkwekerij leeggeroofd

Dinsdagavond hebben onbekenden een hennepkwekerij in een woning aan de Dadelstraat leeggeroofd. De politie kreeg een melding dat er in het pand werd ingebroken. Toen de politie ter plaatse kwam was hadden de dieven de hennepplanten al geoogst. In de woning stonden ruim 160 planten en lag materiaal voor meer kwekerijen. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie heeft de restanten inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de bewoonster van het pand, een vrouw van 40, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Languedoclaan een blauwe Peugeot 206 met het kenteken 52-NG-HD gestolen.

Eindhoven: Vier vrouwen aangehouden

De politie heeft dinsdagavond rond 18.15 uur bij een woning in de Alsacelaan vier vrouwen aangehouden. De vier waren bij een dementerende man binnen weten te komen. Een attente buurtbewoner zag het voorval en waarschuwde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam hadden twee vrouwen zich in een schuurtje verstopt en twee vrouwen waren in de tuin van de man. De politie vond in de omgeving nog een schroevendraaier en een handschoen. Voor zover was na te gaan bleek er nog niets te zijn gestolen. Een vrouw van 49 uit Lelystad is ingesloten. Zij stond bij justitie gesignaleerd voor een eerdere inbraak. De drie andere vrouwen, een vrouw van 23 uit s Hertogenbosch, een vrouw van 37 uit Almere, een meisje van 16 uit Lelystad zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Best-Oiorschot-Son: 115 bekeuringen tijdens verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag verkeerscontroles gehouden op de Kempenweg in Oirschot, het 17 Septemberplein in Son en Breugel en op de Raadhuisstraat in Best. De politie bekeurde 115 verkeersdeelnemers. Het merendeel (67) van de bekeuringen ging naar eigenaren van bromfietsen en scooters. Deze waren opgevoerd of voldeden niet aan de technische eisen. Ook zijn er 47 automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen. Verder bekeurde de politie voor het telefoneren in de auto, geen APK-keuring bij de auto en het rijden met te hoge snelheid.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Woensdagmorgen om 0.30 uur is in zijn woning in Mierlo een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn 20-jarige ex-vriendin tijdens een ruzie geslagen en geschopt. De man is ingesloten.