Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 11 mei 2004 (12-05-2004)

Verkeersmaatregelen evenementen
Om een goede doorstroming van het verkeer te waarborgen worden tijdens de kermis, Elastiek Muziek en Hilvermert de nodige verkeersmaatregelen getroffen. Zo worden onder meer omleidingroutes voor het verkeer ingesteld.
Met politie, GGD, brandweer, BBA en Buurtbus wordt overlegd over de omleidingroutes. Daarnaast wordt het een en ander gepubliceerd in de Hilverbode en op de gemeentelijke website.

Stookverbod
Sinds enige tijd geldt er een landelijk stookverbod voor afval. Het college kan echter - onder voorwaarden - ontheffing verlenen van dit stookverbod. Begin mei is het ontheffingenbeleid definitief vastgesteld. In aanvulling daarop heeft het college nu besloten om de termijn waarbinnen gestookt mag worden te verlengen tot 1 augustus 2004.
Het stookseizoen voor dit jaar was al eerder verlengd tot 1 juni. Dit biedt echter onvoldoende soelaas aangezien een verleende ontheffing pas na het verstrijken van een bezwarentermijn zes weken van kracht wordt (vooropgesteld dat in deze periode geen bezwaar wordt ingediend).
Tevens is besloten dat geen ontheffing tot stoken wordt verleend aan inwoners die eerder al gebruik hebben gemaakt van de gratis stortmogelijkheid op de milieustraat.

Uit eerdere collegevergaderingen

Bezwaarschrift verkeersbesluit
Onlangs besloot het college de toegestane maximumsnelheid in de Schutweg in Diessen te verlagen naar 60 km/uur. De heer Van den Berg uit Goirle diende een bezwaarschrift in tegen dit verkeersbesluit. Aangezien onvoldoende is gebleken dat bezwaarmaker een specifiek belang heeft dat zich onderscheidt van andere weggebruikers, is het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaard.

Herontwikkeling Paardenstraat/Bloemenstraat
Voor de herontwikkeling van het gebied tussen Paardenstraat en Bloemenstraat is een partiële herziening opgestart van het bestemmingsplan Centrum Hilvarenbeek. Het voorontwerp van het bestemmingsplan Centrum Hilvarenbeek, partiële herziening Bloemenstraat - Paardenstraat e.o. heeft vanaf begin februari gedurende vier weken ter visie gelegen. In deze vier weken konden schriftelijk reacties worden ingediend tegen het voorontwerp. Negen reactie zijn binnengekomen. De reacties hebben met name betrekking op hoogte en omvang van het complex aan de Paardenstraat en het torenelement op de hoek Paardenstraat/Bloemenstraat. Een aantal bewoners van Jachtlust reageerde op de voorgestelde woning(en) aan Jachtlust.
De ingekomen reacties zijn geen aanleiding voor wijziging van het concept-plan. Wel wordt met de bewoners van Jachtlust nog overlegd over de voorgestelde situatie en de ontsluitingsmogelijkheden ter plaatse.