Dienstenbond CNV

Ontwikkelingen bij AEGON Retail Direct
12-05-2004

Ontwikkelingen bij AEGON Retail Direct (AEGON Spaarbeleg) m.n. AXENT/AEGON, Spaarbeleg en SpaarAdvies.

Hierbij willen de vakorganisaties u op de hoogte brengen van enkele recente ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op uw arbeidsvoorwaarden.

AEGON heeft de bonden in enkele informeel-oriënterende gesprekken met de leiding van de nieuwe marketing- en verkoop unit AEGON Retail Direct inmiddels omgedoopt tot AEGON Spaarbeleg in kennis gesteld van de visie van AEGON op de veranderende eisen van de markt en de wijze waarop AEGON daarmee wil omgaan op het vlak van productontwikkeling en relatiebeheer. Een en ander heeft volgens AEGON ook invloed op de arbeidsvoorwaarden, met name de beloningsstructuur van de medewerkers in de verkoopkanalen.

Ook de ontwikkelingen rondom de organisatie van AXENT/AEGON geven AEGON aanleiding tot een herbezinning. In het kader van de herstructurering van AEGON worden de verzekeringsactiviteiten van Axent geleidelijk steeds verder geïntegreerd in AEGON Nederland. De resterende onderneming krijgt daardoor steeds meer het karakter van een tussenpersoonorganisatie.

Huidige situatie
De verschillende onderdelen die onder ARD vallen, worden vanuit de centrale leiding van ARD aangestuurd, bedienen als min of meer aparte onderdelen hun eigen productlijnen en cliëntrelaties en kennen ook qua arbeidsvoorwaarden hun eigen formules.

Axent/Aegon heeft een eigen cao geënt op de CAO Commerciële Verzekeringen - waarin de collectieve arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden komen tot stand door middel van cao-onderhandelingen.

Bij de verkooporganisatie van Spaarbeleg worden de arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen in het veld bepaald door een franchising fomule (De Spaarbelegger), er is daardoor geen sprake van een loondienstverband dat zich leent voor cao- of vergelijkbare afspraken. De overige medewerkers (die de aansturing en verwerking verzorgen) vallen onder de CAO Commerciële Verzekeringen aangevuld met het arbeidsvoorwaardenpakket van AEGON.

Bij SpaarAdvies is sprake van een pakket interne bedrijfsregelingen ten aanzien van onder meer salaris en provisie, die van toepassing zijn op de individuele arbeidsovereenkomsten. Er is geen cao.

Veranderingen?
Uit de tot dusverre gevoerde informeel-oriënterende gesprekken blijkt dat kostenoverwegingen en de behoefte aan meer flexibiliteit bij AEGON de vraag oproepen of de huidige systemen voldoende daarop zijn ingericht. Het ontwikkelen van nieuwe producten en verkoopformules die AEGON c.q. ARD en samenstellende onderdelen in staat stellen beter winstgevend te opereren, vraagt volgens AEGON om een andere aanpak van de arbeidsvoorwaarden, met name gericht op nieuwe verkoopadviseurs.

Wij merken hier op dat de Centrale Ondernemingsraad van AEGON onlangs mondeling advies heeft uitgebracht over de strategie + hoofdlijnen van de organisatiestructuur van ARD (AEGON Spaarbeleg) + de taakverdeling binnen het MT van ARD; het advies wordt nu op schrift gezet en uitgewerkt.

Klankbordgroep en uitgangspunten bonden
Om bovenstaande discussie van de kant van de bonden in banen te leiden hebben we een Klankbordgroep van vooraanstaande kaderleden van alle bonden geformeerd, waarin ook vertegenwoordigers van alle bij ARD betrokken ondernemingsraden zijn opgenomen. Dan kan een breed, voor onze achterbannen representatief kaderplatform rechtstreeks meedenken in onze verdere standpuntbepaling en de eventuele uitwerking van ideeën in nader te voeren overleg.

In de eerste bijeenkomst van deze Klankbordgroep hebben we de beschikbare informatie op een rij gezet en een aantal (voorlopige) uitgangspunten geformuleerd:

* De vakbonden zijn bereid om overleg met AEGON te voeren over een (nieuw) pakket arbeidsvoorwaarden voor de verkooporganisatie van ARD (AEGON Spaarbeleg). Het (start)pakket dient wat ons betreft te bestaan uit compartimenten met verschillende inhoud en materiële waarde, maar qua onderwerpen gelijk en qua juridische grondslag en sociale verzekeringsaspecten van gelijke opzet.
* Dit pakket dient ruimte te bieden voor zoveel mogelijk een-op-een doorvertaling dus niet harmonisatie van de bestaande pakketten arbeidsvoorwaarden bij Axent/Aegon, SpaarAdvies en eventuele andere bedrijven die onder ARD komen te vallen. We denken daarbij aan de uiteindelijke totstandkoming van een kapstok-cao voor de AEGON retailmarkt zoals ook bij Meeùs inmiddels een cao-overleg loopt voor dat distributiekanaal.

NB De diverse ARD-bedrijven zouden in onze visie dus elk hun eigen pakket arbeidsvoorwaarden kunnen behouden, echter met min of meer gelijke grondslagen, bijvoorbeeld de periode waarover de gemiddeld verdiende provisie wordt berekend voor de uitkering tijdens arbeidsongeschiktheid, de uitgangspunten voor regelingen op het vlak van opleidings-/studiefaciliteiten en andere algemene onderwerpen; de afzonderlijke beloningsregelingen en loonlijnen blijven echter gekoppeld aan de afzonderlijke bedrijven, de bonden streven niet naar een uniform ARD-arbeidsvoorwaardenpakket.
* Voor zolang bovenstaande niet is geregeld dient de huidige CAO Axent/Aegon in stand te blijven, AEGON zou de opzegging moeten herroepen en zich bereid verklaren tot verlenging (met loonafspraken e.d. in het verlengde van de CAO Commerciële Verzekeringen). Nieuwe medewerkers die de komende tijd (= tijdens het overlegtraject) in dienst treden bij een van de bestaande verkoopbedrijven dienen de bestaande arbeidsvoorwaarden van dat bedrijf te krijgen, niet meer en niet minder.
* Bij SpaarAdvies dient een informeel overlegtraject met vakbonden en ondernemingsraad te worden opgezet, als gezamenlijk platform voor personele onderwerpen (bijv. ook om het pakket arbeidsvoorwaarden daar door te lichten en te stroomlijnen).
* De provisieregelingen worden qua hoofdlijnen/inkomensniveaunormen op CAO niveau vastgelegd, met voldoende ruimte voor nadere invulling en detaillering door middel van de medezeggenschap. Bij aanpassing/vernieuwing van producten worden wijzigingen van de daaraan verbonden provisieregelingen binnen de overeengekomen cao-kaders afgehandeld met de medezeggenschap.
* Partijen nemen voldoende tijd in acht om dit proces zorgvuldig te hanteren, zowel inhoudelijk als qua communicatie met en inspraak door de achterban. De bonden zullen in eerste instantie gebruik maken van de gezamenlijke Klankbordgroep (waarin alle geledingen vertegenwoordigd zijn) maar zullen op nader te bepalen tijdstippen ook ledenvergaderingen e.d. beleggen.

Nader overleg, hoe nu verder
AEGON beraadt zich nog op de te kiezen uitgangspositie en heeft ook nog geen standpunt ingenomen over de verdere inrichting van het proces. Hierin speelt ongetwijfeld mee dat de CAO AXENT/AEGON door de directie van AXENT is opgezegd, en dat AXENT resp. AEGON zich nog bezinnen op de toekomstige status van de huidige arbeidsvoorwaarden van AXENT. Het ziet er volgens de bonden naar uit dat de hoofdmoot van de discussie zich zal toespitsen op de arbeidsvoorwaarden van AXENT, al zijn wij zelf uitdrukkelijk van mening zie onze uitgangspunten - dat de discussie ook in de volle breedte van ARD moet worden gevoerd.

Het spreekt voor zich dat wij ons op het standpunt stellen dat (uitkomsten van) een eventueel overleg over arbeidsvoorwaarden nieuwe stijl geen nadelig effect mag hebben op de arbeidsvoorwaarden van de huidige medewerkers. De arbeidsvoorwaarden en regelingen van de AXENT medewerkers, hun verworven rechten, mogen niet overboord gaan!

We hebben AEGON verzocht de eigen visie en arbeidsvoorwaardelijke uitgangspunten procesmatig en inhoudelijk in een notitie aan de vakbonden te formuleren, opdat wij ons in eigen kring nader kunnen beraden. We willen we dat op 17 mei aanstaande gaan doen en wel door middel van een nader gesprek met onze Klankbordgroep. Op 19 mei zullen we de uitkomst daarvan inbrengen in het overleg met AEGON. Kort daarna hopen wij u nader te kunnen informeren. Zo nodig beleggen we dan ook een of meer gezamenlijke ledenvergaderingen bij AXENT/AEGON.

Verder willen de bonden in het overleg aan de orde stellen op welke wijze medewerkers uit de verschillende ARD-bedrijven worden ingepast in de arbeidsvoorwaardenpakketten van de andere onderdelen, als men overgaat van het ene bedrijf naar het andere of als men rechtstreeks in dienst komt van AEGON Nederland.

We vinden dat hiervoor duidelijke spelregels moeten komen, zowel voor medewerkers in binnendienstfuncties als voor
buitendienstfunctionarissen.

Kennismakingsbijeenkomsten SpaarAdvies
Nu we constateren dat de lijnen van de verschillende ARD-bedrijven dichter bij elkaar komen te liggen, hebben we besloten om naast de OR-contacten ook de contacten van de bonden met de medewerkers van SpaarAdvies te intensiveren. De rol van vakorganisaties, zowel op collectief als individueel terrein, is bij velen nog onvoldoende bekend. Gegeven de voortschrijdende ontwikkelingen in de arbeidsvoorwaardenvorming en de nauwe samenwerking tussen bonden en medezeggenschapsorganen, willen we de SpaarAdvies medewerkers graag in de gelegenheid stellen om over een en ander met ons in discussie te gaan.

We hebben daarom besloten om deze maand een of twee kennismakings-/voorlichtingsbijeenkomsten voor de medewerkers van SpaarAdvies te beleggen, deze zullen waarschijnlijk in de laatste week van mei vallen. Nadere berichtgeving over plaats en tijdstip(pen) volgt zo spoedig mogelijk.

Tot slot
U werkt allen onder de vlag van AEGON, u en uw werkgever hebben een herkenbaar belang bij winstgevende commerciële operaties en goed gemotiveerde collegas. En dus ook bij goede arbeidsvoorwaarden in een context van moderne arbeidsverhoudingen. Daarin horen meedenkende en meesturende ondernemingsraden zondermeer thuis, de bonden zetten zich in om ook daar voorwaardenscheppend op te treden. We hopen dat AEGON zich evenzeer zal inspannen om voorwaardenscheppend aan de slag te gaan voor arbeidsvoorwaardenoverleg gericht op een solide basis voor de toekomst voor huidige en nieuwe medewerkers.

Als leden wist u natuurlijk al hoe de vakbonden over dergelijke zaken denken, laat ook uw ongeorganiseerde collegas kennisnemen van deze brief en wijs ze de weg naar het lidmaatschap. Ze hebben er collectief en individueel belang bij. Samen staan we immers allen sterker.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij de bestuurders Ahmed Kansouh, telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail rotterdam@cnvdibo.nl en Martijn Donker, telefoonnummer (035)6460580 of per e-mail hilversum@cnvdibo.nl