Ingezonden persbericht


Babylon introduceert nieuwe versie 5.0 met Van Dale Premium component

Van Dale "Handwoordenboek Nederlands" content via one-click software van Babylon

12 mei 2004, Amsterdam - Babylon Ltd., de leverancier van one-click software voor vertaling en toegang tot informatie, kondigt vandaag de release van de nieuwste versie van zijn software aan, waarin content van de gerenommeerde uitgeverij Van Dale is opgenomen. Met de release van 'Babylon-Pro 5.0 + Van Dale Handwoordenboek Nederlands' verwacht Babylon zijn marktpositie in Nederland verder te versterken.

Als onderdeel van de Premium Content strategie streeft Babylon naar het ontwikkelen van partnerschappen met vooraanstaande internationale uitgeverijen van de betere woordenboeken, verklarende woordenlijsten en encyclopedieën. Babylon brengt deze extra content nu met één muisklik binnen handbereik van de gebruikers, via de nieuwste versie 5.0.

Het Van Dale Handwoordenboek hedendaags Nederlands is een geweldige bron van informatie voor iedereen die correcte en heldere teksten wil schrijven. Elk lemma biedt een korte, correcte en logische verklaring van het woord, evenals de juiste spelling, het gebruik, de beperkingen, stijl en synoniemen ervan. Het Van Dale Handwoordenboek bevat circa 66.000 in het hedendaags Nederlands gebruikte woorden, waardoor dit het ideale woordenboek is voor thuis en op school.

"De samenwerking met Van Dale geeft ons de mogelijkheid om de gebruikers van Babylon toegang te verschaffen tot content van een van de beste uitgeverijen ter wereld", aldus Alex Azulay, CEO & President van Babylon Ltd. "De one-click technologie van Babylon vormt het ideale platform voor woordenboeken en andere informatie van uitgeverijen. Door het toepassen van Babylons technologie, bieden uitgeverijen de gebruikers de mogelijkheid om content elektronisch te gebruiken, met een enkele muisklik, via een bijzonder intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface."

Functies en prestaties van de nieuwe en verbeterde versie 5.0 De nieuwe versie 5.0 bevat nieuwe en verbeterde functies. Enkele van de nieuwe functies zijn Writing Aid Tools, een complete set schrijfhulpmiddelen voor gebruikers van wie het Engels niet de moedertaal is. De set hulpmiddelen omvat de functie Cross Translation, waarmee het meest geschikte Engelse woord voor een bepaalde zin kan worden opgezocht, en de functie Conjugations, waarmee een compleet overzicht van alle vervoegingen van een Engelse term kan worden weergegeven en de juiste vervoeging direct in de betreffende tekst kan worden geplakt. Met deze functies kan de gebruiker de tijd besparen, die anders wordt besteed aan het opzoeken van de juiste woorden bij het schrijven van een Engelse tekst en krijgt hij hulp bij het op een grammaticaal juiste manier gebruiken van woorden en werkwoordsvormen. Alle Babylon woordenboeken zijn uitgebreid en bijgewerkt met de nieuwste terminologie en vertalingen, inclusief jargon en technologische en zakelijke termen.

Voor Engelse termen geeft Babylon nu ook de fonetische transcriptie van de term op basis van de standaard IPA conventies, om de gebruikers te helpen de termen op de juiste manier uit te spreken.
De gebruikersinterface is voorzien van een nieuw uiterlijk en heeft nu een moderne, frisse uitstraling. Bovendien zijn vele verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak en eenvoud geïmplementeerd, het resultaat van uitgebreid onderzoek in samenwerking met gebruikers van Babylon. De nieuwe versie is gemakkelijker in het gebruik en maakt het uitvoeren van complexe taken eenvoudig, doordat de gebruiker nu kan werken met procedures die ook in veel Windows toepassingen worden gebruikt.

Voor thuisgebruikers is Babylon-Pro 5.0 + Van Dale Handwoordenboek Nederlands beschikbaar voor downloaden vanaf de website: www.babylon.com Neem voor informatie over de manier waarop Babylon in uw organisatie kan worden geïntegreerd contact op met corporate@babylon.com of met de lokale distributeur: KSC Software & Services; telefoon: + 31 (0)59 963 1000, e-mail: info@ksc-groep.nl

Over Van Dale
Van Dale Lexicografie b.v. is de toonaangevende producent en uitgever van Nederlandse woordenboeken in Nederland en België. De "Grote Van Dale" is het bekendste woordenboek van de onderneming en wordt beschouwd als het meest complete en van oudsher meest gezaghebbende naslagwerk voor de Nederlandse taal. Andere kwaliteitsproducten van Van Dale zijn onder andere een reeks vertaalwoordenboeken, zowel in gedrukte vorm als op cd-rom, vak-woordenboeken, spelling- en stijlgidsen en schoolwoordenboeken. Van Dale Lexicografie b.v. werd in 1976 opgericht en ontplooit activiteiten in zowel België als Nederland. Ga voor meer informatie naar de website van Van Dale

Over Babylon Ltd.
De Babylon-Pro software biedt toegang tot woordenboeken, vaktitels en algemeen referentiemateriaal, met een enkele muisklik en vanuit elke Windows toepassing. Babylons oplossing voor toegang tot bedrijfsinformatie, Babylon-Corporate, biedt one-click toegang tot interne bedrijfsinformatie, zoals binnen het bedrijf gangbare vaktermen, bedrijfsdatabases en missiekritieke informatie vanuit ERP- en CRM-systemen. Het bedrijf heeft meer dan 24 miljoen geregistreerde gebruikers, waarbij zich elke maand nog eens 300.000 nieuwe gebruikers aansluiten. In het afgelopen jaar sloot het bedrijf overeenkomsten met vele toonaangevende ondernemingen, waaronder Ernst & Young, UBS, UPS, Coca-Cola, Gillette/Braun, Philips, Ford, BMC Software, Comverse, AEG, Aventis, Agis, BASF, Deutsche Bank, Mercury Interactive, Amdocs, IBM, Ericsson, Fujitsu Siemens, Nike, Pfizer, 3M, Daimler Chrysler, Radware en vele andere. Ga voor meer informatie naar de website van Babylon op www.babylon.com.

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl