Gemeente Baarn

Baarn tekent intentieverklaring voor een toegankelijke website

11-05-2004

Gemeentelijke website krijgt beste score in de provincie

BAARN Burgemeester Wolterink-Oremus ondertekent deze maand namens het college van B&W de intentieverklaring van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid voor een toegankelijke gemeentelijke website voor onder meer mensen met een handicap. De website www.baarn.nl haalde eerder dit jaar de beste toegankelijkheidsscore in de provincie Utrecht van websites die door het bureau zijn getest.

De Gemeente Baarn vindt het belangrijk dat de gemeentelijke website voor zoveel mogelijk internetgebruikers, inclusief mensen met een handicap, toegankelijk is en blijft. Met name mensen met een handicap ondervinden vaak praktische problemen bij het gebruik van Internet. Met de juiste hulpmiddelen en websites die de hulpmiddelen ondersteunen, kunnen veel van die problemen worden verholpen.

Om organisaties te stimuleren hun websites zo toegankelijk mogelijk te maken is het Landelijk Bureau Toegankelijkheid het project Drempels Weg gestart. Dit voorjaar werden door Drempels Weg websites van overheid, organisaties en bedrijven in de provincie Utrecht getest door gebruikers. Daarbij kreeg de gemeentelijke website van Baarn de beste toegankelijkheidsscore van de provincie Utrecht.

Verdere verbetering
In de ondertekende intentieverklaring van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid spreekt de Gemeente Baarn zich uit ernaar te streven dat de website www.baarn.nl voor eind 2004 zoveel mogelijk voldoet aan alle Drempels-Weg-richtlijnen. Ook na 2004 zal de Gemeente Baarn zich blijven inspannen om de website zo toegankelijk mogelijk te houden. Een overzicht van organisaties die ook de intentieverklaring hebben ondertekend, is te vinden op de website van Drempels Weg: www.drempelsweg.nl