Nationale Vereniging de Zonnebloem

Breda, 12 mei 2004

Aantal vakantiegangers Zonnebloem groeit
Plezier voor 6750 zieken en gehandicapten

Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft dit jaar voor een recordaantal van meer dan 6750 langdurig zieken en lichamelijk gehandicapten een geheel verzorgde vakantie geboekt. Dat zijn er ruim 150 meer dan in 2003. Nederlands grootste vrijwilligers-organisatie blijft daarmee de grootste aanbieder op het gebied van aangepaste vakanties. De extra plaatsen halen echter nauwelijks druk van de ketel, want op dit moment ligt het aantal aanvragen op 12.000. Een forse capaciteitsuitbreiding zit er echter niet in. Daarvoor is het vinden van voldoende vrijwilligers voor de verzorging en verpleging van de zieke en gehandicapte vakantiegangers een blijvend aandachtspunt. Alleen dit jaar al heeft de Zonnebloem er 7000 nodig, waaronder artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en verzorgers.

Actie Zonnebloemvakanties
Aan de vakanties met deskundige medische begeleiding hangt een fiks prijskaartje. Voor elke zieke of gehandicapte vakantieganger betaalt de Zonnebloem ruim het dubbele aan overnachtings- en verblijfkosten. Om de vakanties voor deze mensen betaalbaar te houden en hen te laten genieten van een welverdiende vakantie, neemt de Zonnebloem alle extra kosten voor haar rekening en betalen de deelnemers een normale vakantieprijs. Van 15 juni t/m 21 juni houdt de Zonnebloem wederom de Actie Zonnebloem-vakanties. Het Nederlands publiek wordt via een tv-spotje en gratis advertentie gevraagd om te geven voor vakantieplezier op giro 145, t.n.v. de Zonnebloem Breda.

Groei
Door goed te luisteren en in te spelen op de nieuwste vakantietrends, slaagt de Zonnebloem er steeds meer in om maatwerk te leveren. Het verklaart de keuze voor de twee nieuwe excursiereizen naar Spa en Zandhoven (België). Een nieuw, eigentijds vakantietype met een volledig samengesteld excursieprogramma. Toch gaat de Zonnebloem gestaag door met uit uitbreiden van het vakantieaanbod. Zo staan er zes vakanties naar Mallorca en een strandvakantie naar het Franse L'accolade op het programma.