Beslissing op verzoek OM in de zaak Arthur Ghurahoo
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 12-05-2004

De rechter-commissaris heeft vandaag een beslissing genomen op het verzoek van het Openbaar Ministerie in de zaak van Arthur Ghurahoo.

De 11-jarige Arthur is op of omstreeks 4 mei 1986 om het leven gebracht en het OM heeft op 29 april jl. bij de rechter-commissaris een verzoek ingediend om opening van een gerechtelijk vooronderzoek.

Zoals gezegd heeft de rechter-commissaris vandaag op het verzoek beslist.

Over de inhoud van deze beslissing worden door de rechtbank geen mededelingen gedaan. De achtergrond daarvan is dat dergelijke beslissingen volgens de wet niet openbaar zijn. Het gaat immers om beslissingen in een lopend onderzoek naar een misdrijf en door informatie daarover af te geven kan het onderzoek geschaad worden.

Of de wijze van aanpak van het OM leidt tot een rechtsgeldige stuiting van de verjaring is overigens in deze fase niet aan de orde: dat wordt pas beoordeeld wanneer in deze zaak daadwerkelijk een verdachte terecht zal staan.

Tegen de beslissing van de rechter-commissaris kan het OM in beroep gaan bij de raadkamer van de rechtbank. Ook die beslissing in beroep is, eveneens vanwege de onderzoeksfase waarin de zaak zich bevindt, niet openbaar.

Voorlichting rechtbank Utrecht
030 22 33 028