Dienstenbond CNV

Na 8 keer onderhandelen: eindbod van de VPB
12-05-2004

Op 5 mei is voor de 8e keer onderhandeld om tot een nieuwe CAO VPB te komen. Helaas kon geen resultaat worden bereikt. Na een lange onderhandelingsronde is de VPB uiteindelijk met een eindbod gekomen. Nu is het woord aan u!

De onderhandelingen zijn op 22 januari gestart met een ambitieuze agenda: veel onderwerpen die veel discussie vragen. Dat heeft tijd gekost, maar helaas dus geen resultaat. In een uitvoerig eindbod zijn de verschillende onderwerpen benoemd en is de uiterste grens aangegeven die de VPB wil bieden. Op belangrijke onderwerpen ligt die grens helaas niet ver genoeg.

Enkele voorbeelden:

* Op zich is de afspraak over een tegemoetkoming in de kosten van het ziekenfonds goed, maar helaas te laag en te laat.
* De veranderingen in de reiskostenregeling zijn positief, maar wel pas vanaf loonperiode 1 van 2005.

* Op zich zijn er wel nieuwe afspraken gemaakt over contractwisseling, maar met te weinig zekerheden. Daar hadden we toch zeker meer van verwacht, na een jaar met veel grote contractwisselingen.

In de bijlage, welke u thuis bezorgd krijgt, treft u het eindbod van de VPB aan, maar daaronder per punt de waardering van CNV Dienstenbond, op grond van onze voorstellenbrief zoals door u goedgekeurd. Zoals uit deze bijlage blijkt zijn er ook genoeg onderwerpen waar we het eens over kunnen worden. Dat maakt de afweging lastig. Door de VPB is echter de uiterste grens aangegeven, met verwijzing naar de situatie in de branche. Dat betekent dat de keuze nu aan u is.

Graag vernemen we uw mening over dit eindbod van de VPB. Het woord is nu aan de leden van de CNV Dienstenbond. Uw reactie zien we graag tegemoet uiterlijk op 28 mei 2004, 17.00 uur. Indien u het eindbod afwijst, dan wel graag ook de reden aangeven.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze info? Neem voor vragen contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoon
(023)5670686 of mail h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel. (023)5651052