Politie Friesland

Politieberichten van 12/05 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 12-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Drachten: diefstal bij verpleeghuis
Afgelopen weekend zijn bij een verpleeghuis aan de Burgemeester Wuiteweg 10 tuinstoelen gestolen. Het ging om aluminium tuinstoelen met teakleuningen en naturel kunststof vlechtwerk. De stoelen waren 145, per stuk en zijn uit de tuin gehaald. Namens het huis deed een 38-jarige man uit Britsum aangifte.

Leeuwarden: rood licht controle, 22 fietsers bekeurd
Dinsdag tussen 09.00 en 12.00 uur is door 6 politieagenten controle gehouden bij de verkeerslichten op de Schrans en de spoorwegovergang. Het rode licht werd door fietsers veelvuldig genegeerd. 22 fietsers werden bekeurd; 18 voor het rijden door het rode verkeerslicht, 4 voor het rode licht van de spoorwegovergang.

Bolsward: inbraak en diefstal trailer en boot
Tussen zaterdagmiddag en dinsdagochtend is ingebroken in een bedrijfspand aan De Marne. Vanuit het pand werd een 2assige boottrailer, kenteken WG-RB-69, met daarop een boot, gestolen. De boot is een blauwe open sloep, Westereng Golden Horn, van 6,85 meter met een buitenboordmotor. Een 63-jarige man uit Bolsward deed aangifte.

Appelscha: inbraak woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Bosweer. Man kon een uitzetraam openen na een gaatje te hebben geboord in het kozijn. De woonkamer en de keuken zijn volledig doorzocht. De eigenaar en bewoner, een 55-jarige man, deed aangifte. Hij mist een breedbeeld-TV en enkele miniatuurautootjes.

Leeuwarden: tasjesroof
Op dinsdag omstreeks 11.00 uur is op de Voorstreek een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden beroofd van haar handtas. Ze liep richting centrum en had haar schoudertas in haar hand. In het voorbijlopen griste een man haar tas uit de hand en rende weg in een steeg de richting van de Amelandstraat. In de tas zaten een gsm, geld, cosmetica en sleutels. De dader is volgens het slachtoffer een man met een mediterraans uiterlijk, ongeveer 1,70 m, stoppelbaardje en zwart golvend haar tot over de oren. Hij droeg een halflange zwarte lederen jas en een lichte spijkerbroek.

Noordwolde: inbraak sportcomplex
Afgelopen nacht is ingebroken in een sportcomplex aan de Elsweg. Eerst werd geprobeerd de deur te forceren. Dit leverde forse schade op, maar is niet gelukt. Daarna werd een bovenlicht van de kantine geforceerd, waarna men binnen kon komen. Er werd een klein geldbedrag, snoep en drank gestolen. Een 63-jarige man uit Noordwolde deed aangifte.

Makkum: inbraak bibliotheek
Voor de tweed maal in een week tijd is ingebroken in de bibliotheek aan de Kerkstraat. Men kwam binnen na het inslaan van en ruit. Er zijn 8 computers en een klein geldbedrag gestolen. Enkele beeldschermen bleven achter, maar raakten wel beschadigd. Een 52-jarige vrouw uit Sneek deed aangifte.

Damwoude: auto in sloot, letsel
Woensdag omstreeks 10.15 uur vond op de Trekweg een ongeval plaats. Twee personenauto reden in dezelfde richting. Bij de kruising Oostwoud wilde de voorste, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Drogeham, links af slaan. Vermoedelijk had de achter haar rijdende bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Visvliet, die niet in de gaten en haalde haar in. Op het laatste moment heeft de bestuurster uit Visvliet krachtig afgeremd, maar kon niet meer voorkomen dat ze via een verkeersbord in de sloot belandde. Ze kon zelf uit de auto komen. Ze is met pijnklachten aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Garyp: eenzijdig ongeval met letsel
Woensdag omstreeks 10.20 uur is een 78-jarige vrouw uit Grou op de Stûkenwei tegen een boom gereden. De vrouw kwam met haar personenauto vanuit de richting Wartena, raakte onwel en kwam tot stilstand tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De vrouw zat niet bekneld, maar de brandweer moest er wel aan te pas komen om de deur te openen. De vrouw is met inwendige klachten overgebracht naar het MCL-zuid.