Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 12 mei 2004

Op zondag 27 juni vanaf 13.00 uur in het Zuiderpark te Den Haag

Programmering Parkpop rond

Parkpop, het grootste gratis toegankelijke muziekfestival van Europa, heeft met het contracteren van de laatste negen bands de programmering rond. In totaal zijn er dit jaar op Parkpop 26 acts te zien, een recordaantal in de geschiedenis van het evenement.

Op zondag 27 juni is in het Zuiderpark op de podia van Parkpop onder meer THE GATHERING te bewonderen. Deze zesmansformatie uit Oss brengt sfeervolle, symfonische rock met een geluid dat een breed publiek aanspreekt. De Nederlandse afvaardiging op Parkpop bestaat verder uit de NITS (melodische rock), ZUCO 103 (fusion), LEAGUE OF XO GENTLEMEN (crossover/ rock) en PETER PAN SPEEDROCK (supervette rock met hoog meebrulgehalte). Vanuit de Verenigde Staten komt ILENE BARNES naar Parkpop. Deze singer-songwriter brengt Zuid-Amerikaans getinte folkmuziek met invloeden vanuit de jazz, soul en blues. BETH HART (rock), ook afkomstig uit de V.S., staat bekend om haar geweldige charisma en imponerende live-optredens. Met SUPERGRASS (indie rock) en STEEL PULSE (reggae) wordt Groot-Brittannië in stijl én op hoog niveau vertegenwoordigd op Parkpop.

Eerdere namen
Eerder werd al bekend gemaakt dat ROY PACI & ARETUSKA, THE VON BONDIES en OUTLANDISH acte de présence geven op Parkpop. Ook Ziggy Marley was aangekondigd, maar hij heeft onlangs zijn volledige tour gecancelled en zal dientengevolge niet optreden op Parkpop.

Locals Only Stage
Naast de twaalf genoemde bands, die op Parkpop te zien zullen zijn op Yellow en Green Stage, biedt Parkpop aanstormend nationaal talent de kans zich voor een groot publiek te presenteren op Locals Only Stage (presented by Haagse Hogeschool). Op dit podium zijn in totaal veertien bands te zien:
. De twee winnaars uit de Grote Prijs van Nederland: SKIGGY RAPZ en ELEVEN
. De zeven winnaars uit de verkiezing van het muziekblad LiveXS: QRIO, PULSE, BULLSEYE POWERROCK, DOLLYGRIP, INNOCENT GREED, 2ND PLACE DRIVER en SANDUSKY
. De winnaar uit de poll op de Parkpop-site van vorig jaar: SILVERLAKE
. De vier winnaars uit de 'Speel jij op Parkpop?' competitie: deze acts zijn op dit moment nog niet bekend, aangezien de competitie nog loopt (voor meer informatie: www.parkpop.nl)

The day before. Haags Pop Podium LIVE
Jaarlijks wordt Parkpop voorafgegaan door het gratis toegankelijke Haags Pop Podium LIVE in het Openluchttheater Zuiderpark. Op zaterdag 26 juni treden bij dit popfestival vanaf 13.00 uur negen Haagse bands op: Lunar, Slau, Rebel, Broshim, Frezno Falls, Even Geduld, R.O.O.O.M., Subway en Bloody Buccaneers (Golden Earring tribute band). De presentatie van het festival is in handen van Gerard van den IJssel. De bezoekers kunnen tijdens het festival geld doneren aan de stichting Samenlevingsopbouw Solidair, de Haagse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de minderbedeelden in de stad. Voor meer informatie: www.haagspoppodium.nl

Voor meer informatie: www.parkpop.nl

Parkpop is een productie van Den Haag Marketing & Events in co-productie met Ducos/ACR
De programmering van Parkpop is in handen van Rock in Waterland