Provincie Zeeland


Deltaspel laat invloed water zien

Inwoners van Zeeland kunnen vanaf vandaag via de website van de provincie Zeeland het Deltaspel spelen. Door het spel te spelen kan men ervaren wat de consequenties zijn bij het zelf inrichten van de provincie Zeeland, met name de gevolgen bij extreme neerslag en extreme droogte. Meedoen kan lonend zijn: er valt een rondvlucht boven Zeeland te winnen.

Omdat Provinciale Staten de jeugd wil betrekken bij het Omgevingsplan Zeeland is een educatief digitaal spel ontwikkeld. Mede om de belangrijke rol van water zeker in onze natte provincie - bij het maken van ruimtelijke plannen duidelijk te maken en om jongeren op deze manier te laten ervaren wat de gevolgen kunnen zijn bij het inrichten van hun eigen provincie.
In dit leerzame spel kan iedereen nieuwe plannen maken voor de inrichting van Zeeland. De ruimte in de provincie en zelfs enkele gebieden daarbuiten, moet zo verstandig mogelijk worden ingedeeld met verschillende vormen van landbouw, recreatie, wonen, natuur en bedrijvigheid. Welke dat zijn hangt af van hoe de speler de toekomst van Zeeland ziet. Men krijgt te maken met kansen, beperkingen en dilemmas. Het resultaat levert een score op. Onder de spelers met de beste score verloot de provincie een prijs: een rondvlucht boven Zeeland. De Commissaris van de Koningin drs. W.T. van Gelder zal als piloot optreden.

Meedoen aan het Deltaspel kan tot 1 oktober 2004 en in de statenvergadering van 8 oktober 2004 wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

12 mei 2004, L.A. Kaland, tel. 0118 - 631185, nr. 41/04