Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Arnhem kiest TRANSFLOW voor proeftuin verbetering documentaire informatievoorziening

Vianen, 12 mei 2004 -- De gemeente Arnhem is onlangs een proeftuin gestart met als doel uiteindelijk de documentaire informatievoorziening te verbeteren. Voor optimale ondersteuning van deze proeftuin wordt COSA, de oplossing van TRANSFLOW Nederland, ingezet. COSA voorziet onder andere in postregistratie, archivering, factuurafhandeling en workflow. De ervaringen in de proeftuin zullen de basis vormen van een plan voor het gemeentebreed digitaliseren van de documentaire informatievoorziening.

Bij de gemeente Tytsjerksteradiel draait de oplossing van Transflow reeds enige tijd naar volle tevredenheid. Na een demonstratie bij de Friese gemeente besloot Arnhem om ook voor COSA te kiezen. Ton Meeuwissen, projectleider voor de proeftuin in Arnhem: "Met name de combinatie van documentmanagement en workflow sprak ons zeer aan in de oplossing van Transflow. We waren in eerste instantie eigenlijk alleen op zoek naar een document management-systeem, maar de presentatie in Tytsjerksteradiel overtuigde ons van het belang van workflow. Een ander belangrijk pluspunt van COSA is de grote flexibiliteit. Een middelgrote stad als Arnhem verschilt natuurlijk hemelsbreed van de plattelandsgemeente Tytsjerksteradiel, maar we hebben gemerkt dat COSA perfect kan worden aangepast aan de wensen van elke organisatie."

De proeftuin is onderdeel van het project DIVitaal, waarin het vergroten van de vindbaarheid van documenten centraal staat. Volgens Arnhem is digitalisering essentieel om dat doel te bereiken. Meeuwissen: "Een gemeente heeft eigenlijk drie identiteiten: het is tegelijkertijd een glazen huis vanwege de transparantie van bestuur, een winkel als je kijkt naar de elektronische publieke dienstverlening en een fabriek als je het hebt over de interne bedrijfsvoering. Alleen als de juiste informatie snel en eenvoudig gevonden kan worden, zijn we in staat om al die rollen goed te vervullen en de burger een goede dienstverlening te bieden. Het gaat er dus om dat documenten altijd gemakkelijk toegankelijk zijn in hun context. COSA voorziet hierin en zal dan ook een belangrijke rol spelen bij de realisatie van de doelen die we met DIVitaal voor ogen hebben."

Sybrand Jongejans, Managing Director van Transflow Nederland: "Onze toepassing bij Tytsjerksteradiel heeft zich inmiddels duidelijk bewezen. Het feit dat nu ook Arnhem voor COSA gekozen heeft, onderstreept hoe breed inzetbaar onze producten zijn. Zowel kleine als grotere gemeenten, maar ook andere overheidsinstellingen en commerciële bedrijven, kunnen dankzij COSA een efficiënte informatiehuishouding realiseren."

Over TRANSFLOW Nederland B.V.
Als onderdeel van de internationale TRANSFLOW groep realiseert de Nederlandse vestiging TRANSFLOW Nederland BV automatiseringsprojecten met haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Records Management. De COSA producten zijn sinds 1994 in Nederland geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie, waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. De internationale TRANSFLOW Groep is met circa 250 medewerkers werkzaam in meerdere Europese landen en heeft ook actieve partners in andere werelddelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen en daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Meer informatie: www.transflow.nl / www.transflow.com.

Contact:
TRANSFLOW Nederland B.V.
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: vianen@transflow.com
Website: www.transflow.nl
www.transflow.com
www.elckerlyk.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0404)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com