Politie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 11 mei 2004


Doetinchem - Diefstal uit auto


Een 27-jarige inwoner van Gendringen heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond op 10 mei tussen 16.05 uur en 16.35 uur geparkeerd op een parkeerplaats aan het Erdbrinkplein. De daders forceerden een portierslot en namen een autoradiocdspeler en zonnebrillen weg.


Lievelde - Poging inbraak in vrachtwagen en bedrijfswagen


Een medewerker van een bedrijf uit Boxtel heeft aangifte gedaan van poging tot inbraak. De man parkeerde op 10 mei omstreeks 20.30 uur samen met een collega een vrachtauto en een bestelauto op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Lievelderweg. Toen zij op 11 mei omstreeks 07.30 uur bij de auto's terugkwamen, zagen zij dat de sloten van beide voertuigen waren beschadigd en dat de portieren niet meer afgesloten waren.


Winterswijk - Diefstal tuinset


Een inwoner van Winterswijk heeft aangifte gedaan van diefstal van een tuinset. De daders hebben in de nacht van maandag 10 mei op dinsdag 11 mei een complete tuinset weggenomen vanuit de tuin van een woning aan de Misterstraat.


Lievelde - Inbraken


Tussen 10 mei 17.00 uur en 11 mei 07.00 uur is ingebroken in een schaftkeet van een bedrijf uit Utrecht.
De schaftkeet stond op het terrein van de NS aan de Lievelderweg. De daders hebben de deuren van de schaftkeet opengebroken. Er werden geen goederen weggenomen.
Tussen boven genoemde tijdstippen werd ook ingebroken in een opslagloods van een bedrijf aan de Papenweg. De daders forceerden een deur van de opslagloods en namen grasmaaiers, bladblazers, een compressor, en een motorkettingzaag weg.


Eibergen - Poging auto-inbraak


Een 80-jarige inwoner van Neede heeft aangifte gedaan van poging tot inbraak. De man parkeerde op 11 mei omstreeks 14.30 uur zijn auto op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Brink. Toen de man om 16.00 uur bij zijn auto terugkwam, zag hij dat een portierslot was geforceerd. Uit de auto worden geen goederen vermist.


Hengelo (Gld) - Snelkraak


Op 12 mei is tussen 03.00 uur en 03.10 uur ingebroken in een supermarkt aan de Zuivelweg. De daders zijn binnengekomen door enkele ruiten te vernielen. In de winkel werden diverse kastjes doorzocht. Uit deze kastjes werden sigaretten weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten

---- --