Gemeente Waterland


In een aantal gevallen verzorgt de gemeente Waterland leerlingenvervoer voor leerlingen die in de gemeente Waterland wonen. Het vervoer van huis naar school en andersom komt in sommige gevallen in aanmerking voor vergoeding. Dit is geregeld in de Verordening Leerlingenvervoer gemeente Waterland 2002.

Welke vergoedingen zijn er?
Er bestaan vergoedingen voor het openbaar vervoer, het openbaar vervoer met begeleiding, aangepast vervoer (busje) en vergoeding per fiets/auto/bromfiets. Uitgangspunt bij de beoordeling is dat de ouder(s) en/of verzorger(s) in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor het vervoer van de leerling van en naar school.

Wie kunnen voor vergoeding in aanmerking komen? Ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen die:
- een speciale school voor basisonderwijs bezoeken
- een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoeken
- een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke handicap hebben

- een school voor regulier basisonderwijs bezoeken (alleen in sommige gevallen)

Hoe vraag ik een vergoeding aan?
U kunt een aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar 2004/2005 aanvragen bij bureau Zorg en Welzijn of ophalen op het gemeentehuis. Het aanvraagformulier kunt u ook downloaden. Daarnaast is er ook een toelichting beschikbaar, die u tevens kunt downloaden. Het formulier voor het schooljaar 2004/2005 moet vóór 1 juni 2004 bij de gemeente binnen zijn. Burgemeester en wethouders geven voor 1 augustus 2004 een beschikking af.

Leerlingen die voor het schooljaar 2003/2004 een beschikking leerlingenvervoer hebben ontvangen krijgen automatisch bericht en hoeven geen nieuw formulier aan te vragen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het bureau Zorg en Welzijn voor meer informatie, bereikbaar via telefoonnummer 0299-658547 of 658549.


* Download hier het aanvraagformulier


* Download hier de toelichting