Gemeente Enschede

50e zelfbouwer met Stichting Stedelijk Wonen in zee


Enschede, 12-05-2004

Op maandag 10 mei heeft de familie Ceben als vijftigste zelfbouwer in Roombeek een contract getekend bij bouwadviesbureau Stichting Stedelijk Wonen. De heer en mevrouw Ceben wonen op dit moment in een huurhuis en verhuizen naar de Bamshoeve. Hun "droomhuis" wordt zowel van binnen als van buiten op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat ze een eigen programma van eisen opstellen voor de indeling van het huis en zelf een architect kiezen om hun huis vorm te geven.

Stichting Stedelijk Wonen is één van de drie bouwadviesbureaus die na een Europese aanbesteding zijn geselecteerd om zelfbouwers in Roombeek te begeleiden in het hele of een deel van het bouwproces. De zelfbouwers krijgen tweederde van hun advieskosten vergoed tot een maximum van ? 4.500,-.

De bouwadviesbureaus startten eind 2002 met hun werkzaamheden. Op dit moment zijn in Roombeek, inclusief de kavels voor de terugkeerders, rond de 180 kavels uitgegeven. Ongeveer de helft van de zelfbouwers laat zich door een van de bouwadviesbureaus begeleiden. In totaal worden in Roombeek rond de 400 kavels uitgegeven voor particulier opdrachtgeverschap.

De andere adviesbureaus zijn Prima Villa/Snelder Zijlstra en B2 Advies.

De eerste zelfbouwer die zich door de Stichting Stedelijk Wonen liet begeleiden was mevrouw Hamstra. Haar woning werd op 16 december 2003 opgeleverd aan de Renbaanstraat.

---

Gepubliceerd op 12-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar