Politie Amsterdam-Amstelland

Opnieuw actie tegen straathandel drugs

12-5-2004. Een speciaal projectteam van bureau 's-Gravesandeplein heeft in april het straatdealersgilde opnieuw een behoorlijke slag toegebracht.
Bij meerdere gerichte acties en controles werden in totaal 40 personen gearresteerd voor het overtreden van de Opiumwet. Tevens werd één persoon aangehouden voor het stelen van een motor, één voor dronkenschap en één voor inbraak.
Er werden circa 65 bolletjes harddrugs en ongeveer 43 pillen in beslag genomen. Bovendien werden valse identiteitspapieren aangetroffen. Vijftien verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Nogmaals arrestaties na overval op geldauto
12-5-2004. Het bovenregionaal rechercheteam (BRT) van de politieregio's Amsterdam-Amstelland en Gooi- en Vechtstreek heeft in de zogenaamde "raketwerper"-overval op een geldwagen vier nieuwe aanhoudingen verricht.
Twee van de verdachten werden aangehouden bij invallen in woningen in Almere en Zaandam. Enige tijd geleden al werden de twee andere verdachten in Griekenland gearresteerd. De vier mannen, tussen de 21 en 27 jaar, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval die op 1 december vorig jaar plaatsvond.