Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Nieuw legeringsgebouw Alexanderkazerne geopend

Het nieuwe legeringsgebouw op de Alexanderkazerne in Den Haag is gereed. Dit gebouw, met 444 kamers, is het op één na grootste 'hotel' in Europa en is bestemd voor officieren en onderofficieren van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Vanmiddag overhandigde de directeur Diensten Gebouwen Werken & Terreinen (DGW&T), mr. J. Fledderus, symbolisch de sleutel van het nieuwe legeringsgebouw aan de bevelhebbers van de vier krijgsmachtdelen. Het gebouw biedt onderdak aan militairen van de diverse krijgsmachtdelen die in Den Haag werkzaam zijn en niet dagelijks naar hun woonplaats terug kunnen reizen.

Het legeringsgebouw, dat is ontworpen door Mecanoo Architecten, bestaat uit drie en gedeeltelijk vier bouwlagen. Het legeringsgebouw is gebouwd door aannemer Heijmans. In totaal zijn er 444 kamers, elk voorzien van CAI-, telefoon- en data-aansluitingen. Eén kamer is ingericht ten behoeve van minder validen. Naast de kamers zijn er onder meer was-, droog- en strijkruimten, een linnenkamer, ontmoetingscorners, televisiekamers en een avondkantine in het gebouw. Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met het omliggende duinlandschap. Er is een grote binnentuin die wordt doorsneden door loopbruggen. De totale bouwkosten van het project bedragen 22,3 miljoen euro. De realisatie van het nieuwe legeringsgebouw komt voort uit bezuinigingsoverwegingen. Binnen vier jaar is het gebouw rendabel.