Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 12 mei

Den Helder 12-05-2004 - 16.00 uur

Onder invloed betrokken bij aanrijding Den Helder, 11 mei 2004

Vanmiddag omstreeks 16.00 uur was op de Texelstroomlaan een 37-jarige man uit Schagen betrokken bij een aanrijding. Hij gaf een andere automobilist, die van rechts kwam, geen voorrang. De man bleek gedronken te hebben. Van hem kon geen goede blaastest worden afgenomen, ook niet nadat de procedure herhaaldelijk was uitgelegd. De man kreeg een proces-verbaal. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeerscontrole Den Helder, 11 mei 2004

Vandaag zijn tussen 10.45 en 16.00 uur op meerdere plaatsen in de stad verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden de volgende overtredingen waargenomen en bekeurd. Te hoge snelheid binnen de bebouwde kom (7x), het geven van onnodige lichtsignalen (7x), drie keer werd geconstateerd dat de gordel niet werd gedragen, een keer werd onder het oog van de politie het rode verkeerslicht genegeerd en tot twee maal toe bleken bromfietsen te zijn opgevoerd.

Diefstal boot, daders aangehouden

Nieuwe Niedorp, 12 mei 2004
Omstreeks 02.00 uur ontving de politie een melding dat er vanuit de jachthaven van De Rijd vermoedelijk een speedboot werd gestolen. Nadat de politie ter plaatse een onderzoek instelde, probeerden twee personen al zwemmend te ontkomen. Aan de overkant konden zij worden aangehouden. Een van hen pleegde verzet, reden om bij zijn aanhouding pepperspray te gebruiken. Het gaat om een 32-jarige man uit Alkmaar en een tot nu toe onbekend gebleven man. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau.