Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 12 mei

Alkmaar 12-05-2004 - 16.00 uur

Hennepkwekerij ontmanteld Alkmaar, dinsdag 11 mei 2004

Aan de bovenweg in Alkmaar is rondom 14.00 uur een hennepkwekerij boven een café ontmanteld. Daarbij zijn 420 hennepstekjes, 940 hennepplanten, 57 assimilatielampen en transformatoren en diverse andere apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De huurder van het pand, een 41-jarige man uit Zuidoostbeemster, is aangehouden als verdachte en in verzekering gesteld.

Er werd daarnaast illegaal stroom afgetapt in het pand.

Daders op strooptocht aangehouden

Castricum, dinsdag 11 mei 2004

Omstreeks 17.30 uur zijn op de Stationsweg twee mannen van 18 en 23 jaar uit Egmond aan den Hoef aangehouden wegens winkeldiefstal. Zij waren in het bezit van pakjes sigaretten, twee cartridges en twee flesjes parfum. Ook deze goederen waren van diefstal afkomstig. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau waar zij in verzekering zijn gesteld.

Auto gestolen Alkmaar, 12 mei 2004

Tussen gisteren 16.45 uur en vandaag 01.15 uur is er op het Breitnerhof een auto weggenomen. Het gaat om een personenauto van het merk Volkswagen, type Golf, die voorzien is van het kenteken NH-PX-58.

Brand in Winkelwaard Heerhugowaard, 12 mei 2004

De politie heeft gisteren de 42-jarige man, die als verdachte van de brand in winkelcentrum Winkelwaard was aangehouden, vrijgelaten. De man bleek er niets mee te maken te hebben. Inmiddels is vastgesteld, dat de brand is aangestoken. Het onderzoek naar de dader(s) is in volle gang. Mocht iemand in de nacht van de brand iets verdachts hebben gezien, dan kan dat worden doorgegeven via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Kledingdievegges gepakt Alkmaar, 11 mei 2004

Omstreeks 16.50 uur werden in een winkel op de Laat twee kledingdievegges op heterdaad gepakt. Door een medewerkster van de winkel werden de beide jongedames, afkomstig uit de Kaasstad en Bergen en 15 en 16 jaar oud, gezien terwijl zij ieder een kledingstuk onder hun eigen kleding aantrokken. De labels hadden zij er al vanaf getrokken. De beide meisjes werden overgedragen aan de politie, die inmiddels proces-verbaal opmaakte.

Tanken zonder te betalen Alkmaar, 12 mei 2004

Vannacht omstreeks half vier ging de bestuurder van een personenauto er vandoor nadat hij bij een benzinestation aan de Huiswaarderweg getankt had, maar daar niet voor betaalde. De politie kon even later het voertuig aan de kant zetten. De vermoedelijke dader, een 22-jarige man uit Alkmaar, werd aangehouden. Op het politiebureau bleek tevens dat de man reed zonder geldig rijbewijs.

Uitslaande brand

Broek op Langedijk, woensdag 12 mei 2004
Omstreeks 01.35 uur was er sprake van een uitslaande brand in een woning op de Oosterdijk. De 33-jarige bewoonster was onder invloed van drank en medicijnen en heeft het huis in de brand gestoken. Zij werd door agenten aangetroffen langs de waterkant. Ambulancepersoneel heeft zich over de vrouw ontfermd waarna zij meegenomen is naar het ziekenhuis. Zodra zij ontslagen wordt uit het ziekenhuis wordt zij aangehouden.