Ryanair

News Release

12.05.04

RYANAIR GENEREERT 8,4 MILJOEN EURO PER JAAR VOOR CARCASSONNE

De kamer van handel en industrie van Carcassonne en Ryanair, Europa's Nr 1 low fares airline hebben de resultaten gepresenteerd van een onafhankelijk onderzoek naar de impact en de voordelen van de Ryanair vluchten naar Carcassonne en de Aude regio. Het onderzoek bevestigt dat Ryanair een directe impact genereert van 8,4 miljoen euro per jaar op de locale economie.

Dit economisch-impact-onderzoek heeft ook berekend dat door de komst van Ryanair er ook een indirect effect in de regio is geweest van 135 miljoen euro, waaronder alle uitgaven van toeristen en de aankoop van onroerend goed, door de 93% van de passagiers die in de Aude regio blijven.

ijdens het bekend maken van deze onderzoeksresultaten zei Michael O'Leary in Parijs:

"Dit raport bevestigt de grote voordelen van de goedkope Ryanair vluchten voor de Franse regio's. Sinds 1999 is het aantal passagiers naar Carcassonne meer dan verdubbeld tot meer dan 250.000 passagiers per jaar. Dit heeft geleid tot de economische impuls van 8,4 miljoen euro per jaar.

Het onderzoek heeft ook aan het licht gebracht dat 75% van de passagiers komt als toerist, waarvan 60% voor meer dan 7 dagen in de regio blijft.

Het economisch-impact-onderzoek bevestigt dat, door de duizenden passagiers per jaar, de samenwerking tussen de kamer van handel en industrie en Ryanair Carcassonne aanzienlijke economische voordelen biedt".