Politie Gelderland-Midden

Velp - Aanhouding verdachte van oplichting na politieactie
Publicatiedatum: 12-05-2004

Door de politie, unit IJsselwaarden, is op dinsdagmiddag 11 mei een 33-jarige man uit Huissen aangehouden op verdenking van oplichting. De aanhouding vond plaats tijdens een politieactie op de parkeerplaats Den Heuvel aan de President Kennedylaan in Velp.

De politie was ervan op de hoogte dat de verdachte geld in ontvangst zou nemen van het slachtoffer van de oplichting, een 74-jarige man uit Velp. Door de politie werd gepost in de omgeving van het postkantoor, waar het slachtoffer geld van zijn spaarrekening opgenomen had om aan de verdachte te overhandigen. Direct nadat dit gebeurd was ging de politie tot actie over. Bij het zien van de politie zette de verdachte het op een lopen, maar hij werd na een korte achtervolging aangehouden. Tijdens zijn vlucht had hij kans gezien de envelop met het geld onder een geparkeerde auto te gooien, waar deze door de politie gevonden werd.
De man uit Huissen wordt ervan verdacht al eerder in de periode tussen januari en mei 2004 de 74-jarige man te hebben bewogen tot het afgeven van geld. Onder meer had de verdachte het slachtoffer wijs gemaakt dat er een chemische tank in zijn tuin begraven lag en dat hij die tegen betaling weg zou halen. De verdachte gaf zich nu uit voor rechercheur die de vorige oplichtingszaak 'opgelost' had. Hij zei het geld nodig te hebben 'voor het onderzoek'.
Het slachtoffer geloofde de man aanvankelijk. Nadat de familie van het slachtoffer argwaan kreeg werd alarm geslagen. Het slachtoffer is in totaal voor circa 30.000 Euro opgelicht.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308
06-53187522

---