Gemeente Den Haag

mei 2004
Vernieuwing wijkpark Transvaal krijgt vorm (12 mei)

De Stadsboerderij in het wijkpark Transvaal heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan en wordt vanmiddag officieel heropend door wethouder Hilhorst en wethouder Smits. Met de oplevering van de Stadsboerderij is de eerste fase van de vernieuwing van het wijkpark Transvaal gereed. Het park wordt uitgebreid van 1 naar 3 hectare. Als het klaar is zal het een multifunctioneel en multicultureel onderdeel vormen van de wijk Transvaal, met een Stadsboerderij, speelplekken en sportfaciliteiten. Een park met een centrale plek in de wijk, waar ook braderieën en andere wijkmanifestaties plaats kunnen vinden.

Vanmiddag ondertekenen verschillende betrokken partijen op het terrein van de Stadsboerderij een beheerconvenant waarin afspraken staan over het bewaken van de leefbaarheid en veiligheid in het toekomstige wijkpark. Er is in het ontwerp voor het park een centrale plek gereserveerd voor een beheerdersonderkomen. Dit gebouw wordt de uitvalsbasis voor de toezichthouders en beheerders van het park. Daarnaast biedt het onderdak aan de sport- en speluitleen en het 'Haags Hopje'. Wethouder Hilhorst presenteert vanmiddag de maquette van het onderkomen.

Daarnaast onthult wethouder Smits bij Stadsboerderij 'de Woelige Stal' een plaquette van de stichting 'Berichten uit de vorige eeuw'. Op deze plaquette staat kort verteld wat er op desbetreffende plek in de vorige eeuw gebeurd is. De stichting wil de komende jaren meerdere bordjes aanbrengen op markante plekken in de openbare ruimte van Den Haag. De plekken die hiervoor in aanmerking komen zijn terug te vinden op de website www.budve.nl.

Ook voor kinderen is er vanmiddag van alles te doen. De medewerkers van de Stadsboerderij verzorgen tussen 14.00 en 16.00 uur verschillende demonstraties en workshops. Daarnaast is er van 15.00 tot 18.00 uur een klimmuur, een springkussen en een hindernisbaan aanwezig. Dit alles onder begeleiding van mensen van de Haagse Hopjes en sportbureau Transvaal.

Tussen 16.00 uur en 19.00 uur is iedereen van harte welkom op de Stadsboerderij in het wijkpark (ingang via Shell station aan de Delftselaan). Het 'officiële' programma begint om 17.00 uur.