Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente van 12 mei 2004

Openbare schennis en ontucht

Man maakt zich schuldig aan openbare schennis en pleegt ontuchtige handelingen; de politie is op zoek naar getuigen

Hulsen

Dinsdagmiddag 11 mei waren twee jongens uit Nijverdal van resp. 9 en 10 jaar aan het voetballen op het terrein van een voetbalclub aan de Meester Werkmanstraat in Hulsen. Omstreeks 16.45 uur was een man het terrein opgelopen. De man haalde op een gegeven moment zijn geslachtsdeel uit de broek. De jongens waren hier niet op ingegaan en gingen door met voetballen. Even later was de man naar een van de jongens gelopen, greep hem van achteren vast en betastte hem. De jongens zijn naar huis gegaan, waarna de politie werd gebeld.

Het signalement van de man is als volgt: Een man met blanke huidskleur van ongeveer 30-35 jaar, normaal postuur en donker krullend kort haar. Hij droeg een rode T-shirt met lange mouw, blauwe spijkerbroek en halfhoge lichtkleurige schoenen met donkere veters.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844 of M.0800-7000. (bps: 04-058370)

Meisje lastiggevallen

Man valt meisje lastig en probeert haar richting een auto te trekken; politie is op zoek naar getuigen

Enschede

Dinsdagmiddag 11 mei stond een 14-jarig meisje uit Enschede omstreeks 13.15 uur aan de Roessinghsbleekweg in Enschede ter hoogte van het revalidatiecentrum Het Roessingh. Een grote zwarte auto met hierin vier personen stopte naast haar. De bestuurder stapte uit en sprak het meisje aan. Vervolgens pakte hij haar stevig bij de arm en trok haar richting de auto. Op dat moment stopte een andere auto, eveneens een zwarte auto, achter de eerstgenoemde auto. De bestuurder stapte uit en maande de man het meisje met rust te laten. Het meisje rende vervolgens snel weg en deed inmiddels aangifte bij de politie.

De man die het meisje hielp, is ongeveer 50-60 jaar, heeft een normaal postuur, grijs haar en een donkere iets grijzende baard.

De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met de bestuurder die het meisje te hulp kwam en met eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede-Noord via het nummer 0900-8844.

Het signalement van de bestuurder die het meisje vastgreep, is als volgt: Een man van ongeveer 20-30 jaar oud, blanke huidskleur, blauwe ogen en een dun postuur. Hij droeg een witte pet van het merk Nike met een wit geborduurd logo van Nike, een witte trui met lange mouwen met hierop in het zwart het logo van Nike. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek met gebleekte knievlakken.

De tweede man, die eveneens uit de auto was gestapt, heeft het volgende signalement: Een blanke man van ongeveer 17-18 jaar en ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg eveneens een blauwe spijkerbroek met gebleekte knievlakken en een witte pet van het merk Nike. Verder droeg hij een rood T-shirt.

Van de andere twee personen die in de auto zaten, is slechts een summier signalement. Een van de mannen had een blanke huidskleur en droeg een zwarte trui met witte strepen. De andere had een getinte huidskleur. (bps: 04-058217)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --