LANDesk Software introduceert LANDesk Inventory Manager

Inventory Manager module zorgt voor aanzienlijke kostenbesparing door het bijhouden van inventaris, softwarelicenties en het gebruik ervan

Reading, 12 mei 2004 - LANDesk Software, producent van geïntegreerde beheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur, introduceert de LANDesk Inventory Manager. Met deze Inventory Manager kunnen bedrijven sneller vaststellen welke hard- en software zij gebruiken, daarmee de kosten van softwarebeheer en -licenties verlagen, garanderen dat aan de licentievoorwaarden wordt voldaan en snel reageren op software audits. Met een geavanceerde voorziening voor het opsporen en inventariseren van apparatuur zal tevens de netwerkbeveiliging en het netwerkbeheer aanzienlijk worden verbeterd.

"Een recent uitgevoerd onderzoek noemt 91 procent van de ondernemingen het verlagen van softwarelicentie-kosten de belangrijkste beheerkwestie . Met onze nieuwe inventarisatiemodule geven we bedrijven de tools die zij nodig hebben om hun licenties volledig te kunnen beheren voor al hun hardware en software, zodat zij de kosten aanzienlijk kunnen verlagen", zegt Andy Baldin, marketingdirecteur LANDesk Software EMEA.

Met LANDesk Inventory Manager komen de robuuste inventariscomponenten en de technologie van de LANDesk Management Suite als stand alone module beschikbaar voor meer bedrijven die gebruik willen maken van juist deze functionaliteit. Alle mogelijkheden van de Inventory Manager, waaronder inventarisatie, opsporen van niet-beheerde apparatuur, voldoen aan licentievoorwaarden en softwaregebruik, zijn vanaf een enkele console toegankelijk.

Voordelen monitoring softwarelicenties


* Kostenreductie - Automatiseringsafdelingen kunnen goed geïnformeerd aankoopbeslissingen nemen, waarbij zij rekening kunnen houden met de aanwezige softwarelicenties en het softwaregebruik. Hierdoor hoeven zij niet meer uit te geven dan strikt noodzakelijk. Informatie over het softwaregebruik laat zien welke applicaties daadwerkelijk worden gebruikt en hoe vaak. IT-managers kunnen zo nagaan welke licenties ongebruikt blijven en kunnen deze overhevelen naar andere afdelingen of besluiten om deze licenties niet langer te vernieuwen. Door het toevoegen van LANDesk Asset Manager kunnen automatiseringsafdelingen weer de controle krijgen over de IT-middelen binnen hun organisaties en ervoor zorgdragen dat deze middelen efficiënt en effectief worden ingezet, ter ondersteuning van de bedrijfsdoelen.


* Voldoen aan de licentievoorwaarden - Bedrijven kunnen bijhouden hoeveel exemplaren van een applicatie binnen de organisatie zijn geïnstalleerd en dit aantal vergelijken met het aantal licenties. Veel bedrijven kopen teveel software om er maar zeker van te zijn dat aan de voorwaarden of juridische verplichtingen wordt voldaan. Als het exacte aantal vereiste licenties bekend is, zal een bedrijf dat nieuwe of extra licenties aanschaft een betere onderhandelingspositie hebben.


* Verbeterde netwerkbeveiliging en beter beheer - De LANDesk Inventory Manager beschikt over geavanceerde mogelijkheden voor het bijhouden van de aanwezige hardware en software, niet alleen de apparatuur die in een netwerk is opgenomen, maar ook apparatuur zonder IP-nummer. Hierdoor kunnen bedrijven de opslagapparatuur in het netwerk opsporen die gebruikt wordt voor het downloaden van interne bedrijfsinformatie - bijvoorbeeld USB-geheugensticks - hetgeen anders gedaan zou kunnen worden zonder een spoor achter te laten.


* Gereed voor een software audit - In het geval van een audit door een externe organisatie, zoals de BSA (Business Software Alliance) kunnen bedrijven snel de vereiste gegevens verzamelen om boetes te voorkomen. LANDesk Inventory Manager beschikt over een veelomvattende en geautomatiseerd inventarisatietool waarmee alle hardware- en softwaregegevens voor desktops, servers, laptops en handcomputers kunnen worden bijgehouden.


* Bewaking van draaiende applicaties en verbeterde beveiliging - Slecht software beheer kan illegaal gebruik van software maskeren. Illegale software kan ook een bron van computervirussen zijn. LANDesk Inventory Manager kan het gebruik van ongeautoriseerde applicaties verhinderen, met behulp van een residente agent zelfs als een computer niet op het netwerk is aangesloten. Verder zijn er geavanceerde rapportagemogelijkheden met audit en gebruikstrends.

Prijzen en beschikbaarheid
LANDesk Inventory Manager is per direct beschikbaar voor een prijs van $30 per node. LANDesk Inventory Manager kan worden aangeschaft bij LANDesk Expert Solution Providers, zie http://www.landesksoftware.co.uk/wheretobuy/.

LANDesk Inventory Manager wordt geleverd op het LANDesk Management Suite platform, waardoor klanten door het activeren van componenten (bijvoorbeeld softwaredistributie, besturingssysteemmigratie en afstandsbesturing) gemakkelijk kunnen opwaarderen naar de volledige suite wanneer zij daar behoefte aan hebben. Klanten kunnen ook add-on modules aanschaffen voor Patch Management, Asset Management, Mobile Management en Server Management.