HP breidt dienstenprogramma voor partners uit

Levering en installatie van grote storage systemen en services nu ook door geautoriseerde HP Business Partners

Utrecht, 12 mei 2004 - Na een proefperiode van een aantal maanden lanceert HP het Authorised Business Solution Partner programma (ABSP). Partners die zich kwalificeren voor dit programma zijn in staat om zelfstandig de HP High End Storage producten, diensten en oplossingen zowel te verkopen als te installeren. Naar verwachting zullen zo'n 15 van de grootste HP partners deel gaan nemen aan dit programma.

In de proefperiode hebben HP partners AAC Cosmos en PQR ervaring opgedaan met het programma op het gebied van storage. Met name de levering en installatie van de HP EVA 3000 en EVA 5000 oplossingen werden getest. Beide bedrijven hebben daartoe intensieve trainingen gevolgd. Na certificering kregen zij toegang tot alle mogelijke informatie en contacten binnen HP om elke vorm van service te leveren uit naam van HP. Voor HP Business Partners biedt dit programma meer mogelijkheden tot het leveren van totale oplossingen bij hun klanten. Gebruikers zijn verzekerd van de door HP gegarandeerde service. Om aan het ABSP-programma mee te kunnen doen, dienen business partners specifieke HP trainingen te volgen. Ook dient de partner aan bepaalde criteria te voldoen, voornamelijk op het gebied van omzet, infrastructuur en expertise.

Na de proefperiode zijn AAC Cosmos en PQR als eerste partners tot het programma toegetreden. "Het is goed dat HP een dergelijk, voor ons belangrijk programma eerst als test uitprobeert. Op die manier kan datgene wat in theorie is bedacht aan de dagelijkse Nederlandse praktijk worden getoetst. HP heeft onze feedback op het programma meegenomen in de huidige invulling. Ik ben ervan overtuigd, dat het ABSP-programma met succes ook door andere business partners kan worden geïmplementeerd, hetgeen de kwaliteit van de services rondom de levering van Enterprise Storage producten alleen maar ten goede komt. AAC heeft er nu reeds voor gekozen om alle producten die onder het ABSP programma geleverd gaan worden te adopteren,"aldus Remco van de Molen Kuipers, Sales Manager Storage van AAC Cosmos. "Dit programma geeft ons de mogelijkheid meer en betere service aan onze klanten te verlenen, uitgevoerd door ons eigen personeel, met op de achtergrond de expertise en informatie van HP," zegt Ronald Schaap, directeur van PQR. Het programma wordt op dit moment uitgerold bij andere partners.

Naast de uitrol van het ABSP programma worden momenteel ook de laatste voorbereidingen getroffen om het Autorised Service Management Partner programma (ASMP) uit te rollen. Dit ASMP-programma stelt de hiervoor geautoriseerde HP business partner in staat om HP Contractual Services direct bij HP in te kopen. De geautoriseerde HP Business partner verkoopt en beheert deze services onder eigen naam en is aanspreekpunt voor de eindgebruiker.

Na de introductie van het ASMP-programma op 1 juli 2004 zijn alle voormalige HP en Compaq programma's gecombineerd in één HP Services partner programma.

Dit allesomvattende programma biedt een ruime keuze aan de HP Business Partner met betrekking tot verkoop, beheer en levering van diensten aan de eindgebruiker.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 74,7 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Marieke Leenhouts
023 562 82 08
mariekel@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl