Persberichten regio Brabant-Noord 12 mei

's-Hertogenbosch 12-05-2004

District Den Bosch

VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmorgen twee inwoners van s-Hertogenbosch, 20 en 15 jaar oud en een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. Een getuige zag dat de drie zich die ochtend in de Trompet in s-Hertogenbosch verdacht gedroegen. Er was ingebroken in een woning aan de trompet. Vermoedelijk is er niets weg uit de woning. De gewaarschuwde politie hield de drie verdachten aan in de ouderlijke woning van de 15-jarige verdachte, een paar straten verder. De 38-jarige moeder van deze verdachte was het niet eens met de aanhouding van haar 15-jarige zoon en probeerde die te voorkomen. Daarop werd ook zij aangehouden. De moeder werd later die ochtend huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal, de drie andere verdachten zijn inverzekeringgesteld.

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT GARAGE

s-Hertogenbosch Een 18-jarige Bosschenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Jacob van Cnodestraat in zijn woonplaats. Getuigen zagen dat twee mannen met een witte auto een garagbox aan het leeg halen waren en ze vetrouwde het niet. De gewaarschuwde politie trof de 18-jarige verdachte in de buurt van de garage. Op basis van het signalement kon de politie de man aanhouden. Tevens bleek de man een doos bij zich te hebben, die vermoedelijk uit de garage afkomstig was. Op de Schuskampstraat in s-Hertogenbosch trof de politie even later de auto aan, die door de getuigen gezien was. Deze bleek gestolen te zijn. Een tweede verdachte die zich in de buurt van de auto bevond, kon echter ontkomen. De aangehouden Bosschenaar is inverzekeringgesteld en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

BOSSCHENAREN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op de Vierde Reit in s-Hertogenbosch heeftd e politie dinsdagavond drie Bosschenaren, 14, 18 en 19 jaar oud aangehouden. Ze worden er van verdacht in een auto ingebroken te hebben die geparkeerd stond op de Zesde Reit. Dit was door een getuige gezien, die heeft de politie gewaarschuwd. Een van de verdachte was tevens in het bezit van een vervoersbewijs dat vermoedelijk gestolen is. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige inwoonster van Vlissingen aangehouden in een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch. De vrouw had kleding weggenomen zonder te betalen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

DUUR GEREEDSCHAP

s-Hertogenbosch Een 34-jarige inwoner van Vught werd dinsdagavond betrapt toen hij gereedschap wegnam uit een winkel aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch. De man kreeg een boete van 125.

BOSSCHENAREN KOMEN TEGEN BOOM TOT STILSTAND

s-Hertogenbosch Twee Bosschenaren zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De politie trof de twee buiten hun auto op de zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch aan. Ze kwamen vanaf de Grobbendoncklaan de Zandzuigerstraat opgereden en verklaarde zelf met te hooge snelheid gereden te hebben, waardoor zij uit de bocht vlogen en tegen een boom tot stilstand kwamen. Ze zijn beide overgebracht naar het ziekenhuis.

District Aa en DommelDIEFSTAL AUTO

Den Dungen Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een zwarte BMW 320 D weggenomen vanaf de Bramerslandstraat in Den Dungen. De auto was voorzien van het kenteken XR-FR-13.

APPARATUUR WEGGENOMEN VANAF BOUWTERREIN

Boxtel Vanaf een bouwterrein aan de Vaandrig in Boxtel is in de nacht van dinsdag op woensdag diverse apparatuur weggenomen. Het ging onder andere om een aantal stroomkasten en kabels. De schade wordt geschat op 3235.

BROMFIETSCONTROLE

Boxtel- Woensdagochtend zijn bij een bromfietscontrole op Fellenoord in totaal 14 bromfietsers bekeurd. Twaalf personen kregen een bekeuring vanwege een te hoog vermogen van hun bromfiets. Verder werden twee personen bekeurd voor het niet dragen van de helm en het rijden zonder verzekering. In totaal zijn 22 bromfietsen gecontroleerd.

District De Leijgraaf

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN SCHOPPEN

Uden
De politie heeft dinsdagavond in de Koperslagerstraat in Uden een 21-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had even daarvoor zijn 18-jarige broer bedreigd en geschopt in een bedrijf aan die straat. De broer deed aangifte. De verdachte is aangehouden, ingesloten en de volgende dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

MOTORRIJDER GEWOND

Veghel -
Een 36-jarige motorrijder uit Vorstenbosch is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A50 ter hoogte van Veghel. De motorrijder begon ineens te slingeren en kwam ten val. Naar eigen zeggen blokkeerde de motor. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISELIJK GEWELD

Uden
De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige Udenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht die avond zijn vrouw op de grond gegooid te hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

MEERDERE PROCESSEN-VERBAAL

Zeeland
De politie heeft een 39-jarige automobilist uit Bosch en Duin dinsdagavond meerdere processen-verbaal gegeven. Ze zagen de man rijden op de Bergmaas in Zeeland. Hij negeerde een inhaalverbod dat daar geldt. Toen zij hem daarvoor wilde staandehouden, reed hij met hoge snelheid weg. Op een gegeven moment bereikt hij zelfs de snelheid van 130 km/u. Daarop werd hij als nog staande gehouden. Een blaastest wees eveneens uit dat hij te veel gedronken had. De man kreeg een proces-verbaal voor het negeren van het inhaalverbod, het overschrijden van de maximum snelheid en het rijden onder invloed. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd dat al bleek te zijn verlopen. Controle wees eveneens uit dat zijn auto niet verzekerd was.

District Maasland

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
Dinsdagavond is op de Bram van den Berghstraat een 71-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.Later deze nacht controleerden agenten op de Singel 1940-1945 een 37-jarige man uit Oss. Een blaastest wees uit dat de automobilist te veel gedronken had. De Ossenaar probeerde weg te rennen, maar werd alsnog meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

District Land van Cuijk

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de A73 ter hoogte van Cuijk een 42-jarige man uit Venray aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur.