ORDINA NV http://www.ordina.nl

Dividend Ordina vastgelegd op EUR 0,09 per aandeel

In de hedenmiddag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. werd de jaarrekening over 2003 goedgekeurd en is het dividend over het boekjaar 2003 vastgesteld. Daarnaast nam de heer A. Baar, overeenkomstig het rooster van aftreden, afscheid als commissaris en stemde de vergadering in met de voorgenomen benoeming van de heer R.J. van de Kraats als nieuwe commissaris. Tot slot werden een aantal gebruikelijke machtigingen verleend, onder meer op zowel de uitgifte als de inkoop van eigen aandelen.

Goedkeuring jaarrekening en vaststelling dividend over het boekjaar 2003 Hedenmiddag werd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. de jaarrekening over het boekjaar 2003 goedgekeurd. In 2003 realiseerde Ordina een omzet van EUR 345,4 miljoen en werd een resultaat voor interest, belastingen en amortisatie en impairment van goodwill gerealiseerd van EUR 11,1 miljoen. De nettowinst over 2003 bedroeg EUR 10,5 miljoen. De nettowinst per aandeel voor amortisatie en impairment van goodwill kwam over 2003 uit op een bedrag van EUR 0,47.

In de vergadering werd tevens het dividend vastgesteld. In lijn met de voorgestelde wijziging van de dividendpolitiek van Ordina, die is gebaseerd op een pay out van circa 25% van de nettowinst, werd het dividend over het boekjaar 2003 vastgesteld op een bedrag van EUR 0,09 per gewoon aandeel Ordina N.V., uit te keren in contanten.

Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 26 mei 2004. Op 14 mei aanstaande zal het aandeel Ordina N.V. ex dividend worden genoteerd.

Wijziging samenstelling Raad van Commissarissen Hedenmiddag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met de voorgenomen benoeming van de heer R.J. van de Kraats, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Randstad Holding N.V., tot lid van de Raad van Commissarissen van Ordina N.V. De heer Van de Kraats is voorgesteld als nieuw lid van de Raad van Commissarissen in verband met het feit dat de heer A. Baar, overeenkomstig het rooster van aftreden, hedenmiddag is teruggetreden als commissaris.van Ordina N.V. De heer Baar was, gezien de verstreken zittingstermijn, niet herkiesbaar. Wij willen de heer Baar veel dank zeggen voor de bijdrage die hij de afgelopen acht jaar geleverd heeft aan de ontwikkeling van de Ordina Groep.

Verleende machtigingen Zoals te doen gebruikelijk, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een aantal machtigingen verleend.

De Stichting Prioriteit Ordina Groep werd gemachtigd tot het uitgeven van nieuwe aandelen Ordina N.V. en het in voorkomend geval uitsluiten van voorkeursrechten daarbij. Deze machtiging is gemaximeerd tot 10% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ordina N.V. per heden.

Daarnaast heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de Raad van Bestuur gemachtigd tot het vaststellen van een registratiedatum, alsmede tot het inkopen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het uitstaande aandelenkapitaal tegen een koers die maximaal 10% ligt boven het gemiddelde van de slotkoers van het aandeel Ordina N.V op de vijf beursdagen, voorafgaand aan de feitelijke inkoop.

Omzet- en resultaatontwikkeling eerste halfjaar 2004 Hedenmorgen heeft Ordina N.V. in dit licht een persbericht gepubliceerd. Verwezen wordt naar dat bericht, waarin een toelichting is verschaft op de marktontwikkelingen in de eerste maanden van 2004 en waarin verwachtingen zijn uitgesproken over de omzet- en resultaatontwikkeling over het eerste halfjaar van 2004.

Over Ordina Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Het bedrijf profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & development, Application management, Technical Automation en Infrastructure solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Utilities, Telecom en Media (UTM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.500 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.


---
Voor informatie:

Ordina Ronald Kasteel 030 - 298 4159

Ordina Beheer NV

12 mei 04 17:50