Gemeente Amsterdam

Contract voor bouw 2400 woningen voor studenten Ondertekening raamcontract tijdens opening hoofdkantoor stichting DUWO 12 mei 2004 - Remco Asselbergs
Op woensdag 12 mei heeft wethouder Duco Stadig (Stedelijke Ontwikkeling) een contract ondertekend met stichting DUWO, Woonstichting Rochdale en de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV) voor de bouw van 2400 studentenwoningen in Amsterdam.

Het grootste deel, ongeveer 1650 woningen, zullen permanente woningen zijn. Daarnaast komen er nog tijdelijke woningen. Bij de ondertekening, die plaatsvond tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor van stichting DUWO, heeft de wethouder symbolisch de eerste drie miljoen euro overhandigd.

De gemeente investeert in totaal 6 miljoen euro in de bouw van de studentenwoningen. Rond december 2005 is, volgens afspraak, de tweede betaling van 3 miljoen. De gemeentelijke investering wordt gefinancierd met gereserveerd geld voor studentenhuisvesting. De afspraak met de ontwikkelaars is dat er per 31 december 2006 begonnen moet zijn met de bouw van alle 2400 woningen.

"Amsterdam heeft meer studentenwoningen nodig. De afspraak met DUWO is weer een flinke stap in de goede richting", aldus Stadig.

Samenwerkingsverband
Stichting DUWO, Woonstichting Rochdale en de Algemene Woningbouw Vereniging werken samen onder de naam `DUWO Pro Student'. De eerste woningen worden in 2004 opgeleverd. Een deel van de woningen zijn tijdelijke woningen. Wethouder Stadig hoopt dat DUWO Pro Student zich aansluit bij het nieuwe centraal coördinatiepunt voor studentenwoningen: het StudentenWoningWeb.

Projecten
De komende jaren staat een aantal projecten op stapel. Er komen onder meer 700 permanente studentenwoningen op het Sciencepark Amsterdam in het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Een cruiseschip wordt in Piraeus, Griekenland, klaargemaakt voor tijdelijke woningen in de Houthavens in het stadsdeel Westerpark.Daarnaast komt er een aantal tijdelijke eenheden elders in het stadsdeel.

De gemeente en stichting Keetwonen hebben eerder dit jaar een contract getekend over de plaatsing van 1100 tijdelijke studentenwoningen aan de H.J.E. Wenckebachweg in het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Daar komen nu dus nog eens 2400 woningen bij.

Pb-094

© Gemeente Amsterdam